Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen vs Gerwyn Price

Michael van Gerwen wint fenomenale thriller van Price

In de tweede kwartfinale van de European Championship Darts stonden er vier wereldtitels op het podium. Michael van Gerwen is de enige overgebleven Nederlander op het toernooi. Van Gerwen heeft met Price een lastige kluif en zou zijn goede vorm nodig hebben om Price te kunnen verslaan. Lees hier alles over deze wedstrijd.

Price ongrijpbaar in eerste sessie

Michael van Gerwen en Gerwyn Price doen in de eerste sessie al wat de wedstrijd beloofde. De eerste sessie was van een fenomenaal niveau. In de eerste set waren vijf 180-ers gegooid. Het gemiddelde van beiden spelers opgeteld is 229,95 en ook finishend is er weinig op aan te merken. Het verschil in de eerste set werd gemaakt door een gemiste pijl. Michael van Gerwen mist een 104-finish op D20 voor een 12-darter. Gerwyn Price strafte dit af met een 84-finish voor de break. Gerwyn Price heeft in de eerste sessie al twee 12-darters gegooid en één 11-darter.

Van Gerwen slaat terug

In de tweede sessie zakte Price iets terug en hierdoor wist Van Gerwen ook terug te komen in de wedstrijd. In de zesde leg zette Price zich na negen pijlen op 66, waardoor Van Gerwen 99 uit moest gooien, dit deed hij keurig via twee keer D20. Wanneer Price de volgende leg dan ook nog begint met een 60-score, knalt MvG er weer overheen met een 180-er. Price kwam deze 180-er deze leg niet meer naar boven waardoor Van Gerwen brak. Hij verzilverde de break ook nog eens waardoor het weer 4-4 stond. In de negende leg probeerde Van Gerwen nog wat druk op Price te zetten met een 180-er, maar Price wist 58 gewoon uit te gooien. Van Gerwen wist zijn leg ook te houden en zo gingen beiden met vijf gewonnen legs de break in.

Het werd een thriller

In de derde sessie wist Price dan weer met twee 180-ers te starten en probeerde zo de toon te zetten. Van Gerwen antwoordde in de twaalfde leg dan weer met een 114-finish om weer gelijk te maken. Price gooide vervolgens een 126 finish uit om hier weer op te antwoorden en om de 7-6 voorsprong weer te pakken. Vervolgens werd Price wat slordiger, de scorende kracht viel wat weg waardoor er minder druk op stond. Van Gerwen kon zo zijn leg eenvoudig houden en wist met een 130-finish te breaken, Price stond hierbij nog niet op een finish. Gerwen leek Price nog een hand te willen bieden door drie pijlen te missen op D20, maar Van Gerwen brak gelijk weer terug en staat zo op Matchpoint. In de achttiende leg wist Price geen druk meer op Van Gerwen te zetten. Michael van Gerwen won zo een fenomenale wedstrijd met 10-8 van Price.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Michael van Gerwen: 107.74 / 50.0%
Gerwyn Price: 107.54 / 72.7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *