Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Michael van Gerwen wint historisch spannende finale en is UK Open kampioen!

Twee spelers die allebei enorm wisten te overtuigen in hun halve finale, waarvan er één zelfs een 9-darter wist te gooien. Ook gooiden beide finalisten boven de 100 gemiddeld in hun vorige partij. De finale van de UK Open 2020 ging tussen Gerwyn Price en Michael van Gerwen!

Van Gerwen mocht de eerste leg beginnen en liet zien meteen wakker te zijn. Zijn eerste beurt leverde meteen een 180 score op. Dit leverde dan ook de leg winst op voor Van Gerwen. Met een 13-darter ging de eerste leg naar onze landgenoot. Ook Price wist zijn eigen leg te behouden. Hij had hier wel 5 darts meer voor nodig dan zijn Nederlandse tegenstander, maar daar zal hij niet wakker van liggen. Via dubbel 12 trok hij de stand gelijk naar 1-1. Van Gerwen begon de derde leg, maar deed dit niet heel erg sterk. Vanaf 132 kreeg Van Gerwen geen kans op een dubbel, waarna Price optimaal profiteerde. Via de enkele bull, dubbel 20 en nog een dubbel 20 wist Price voor de eerste break van de wedstrijd te zorgen. Door een 180 score kreeg Price ook in de vierde leg als eerst de kans op een dubbel. Met een 54 finish kwam de Welshman met 3-1 voor. Ook in de vijfde leg deed Price wat hij al een aantal partijen lang erg goed deed, namelijk finishen. Met Van Gerwen op 16 gooide Price 97 met 2 darts uit, om met een 4-1 voorsprong de eerste onderbreking in te gaan.

Na de onderbreking wist Price zijn sterke lijn niet helemaal door te zetten, maar toch wist hij zijn leg te behouden. Nadat Van Gerwen 110 op de dubbel 16 had gemist, wist Price 60 uit te gooien en 5-1 voor te komen. Ook de zevende leg kwam Van Gerwen in gevaar. Price miste vanaf 127 de bulls-eye op een haar na, waarna Van Gerwen een belangrijke 76 finish gooide. Door deze 15-darter wist Van Gerwen iets terug te doen en terug te komen naar 5-2. Price leek even stil te vallen en hij zag Van Gerwen terug komen tot 5-3 nadat de dubbel 16 werd geraakt door “Mighty Mike”. In de leg van Van Gerwen was het weer onze landgenoot die stil viel en niet genoeg punten wist te raken. Price zette zich met een 180 score op dubbel 20, maar plots miste ook hij weer 3 darts op de dubbel. Van Gerwen kreeg de kans vanaf 124, maar mistte de bulls-eye, waarna Price toch de leg wist te winnen via de dubbel 5. De laatste leg van de tweede sessie werd begonnen door Price, maar het was Van Gerwen die de overhand nam. Na 2 keer een 180 score werd de 9-darter dit keer gemist, maar werd de leg uiteindelijk wel gewonnen. Na deze 14-darter gingen beide mannen de onderbreking in met een stand van 6-4 in het voordeel van “The Iceman”.

Met een 12-darter direct na de tweede onderbreking was Van Gerwen weer volledig terug in de wedstrijd en ook zijn hoge scores kwamen steeds vaker terug. In de twaalfde leg gooide MvG zijn vierde 180 score in de laatste 3 legs, maar toch was het Price die deze leg als eerst op een finish stond. 170 werd keurig weggezet op 36 en 148 was een te hoge opgave voor Van Gerwen. Price raakte met zijn eerste pijl de dubbel 18 en breidde zijn voorsprong weer uit naar 2 legs. In de dertiende leg kon er voor beide spelers een 180 score genoteerd worden, maar Price kreeg als eerst de kans voor de leg vanaf 60. Deze werd gemist, maar ook MvG had aan 3 pijlen niet genoeg om 40 punten van het bord te gooien. Het missen zou nog even doorgaan, want ook Price kreeg 10 niet uitgegooid. Uiteindelijk was het Van Gerwen die 5 wel uitgooide en zijn leg alsnog wist te behouden. Ook in de veertiende leg een 180 score van Van Gerwen en dit leverde uiteindelijk ook de leg winst op. Nadat Price weer 3 darts op de dubbel had gemist, gooit Van Gerwen 18 uit via 14 en dubbel 2. Met een 7-7 tussenstand kwam er een belangrijke leg aan voor beide heren. Vanaf 69 kreeg Price 2 darts op een dubbel die hij, wederom, niet wist te raken. Van Gerwen gooide zijn eerste pijl midden in de dubbel 20 en pakte voor het eerst weer de voorsprong sinds de eerste leg.

Meteen na de derde onderbreking was het Van Gerwen die de eerste flinke tik uitdeelde aan zijn tegenstander. Price mistte nog maar eens 2 darts op zijn favoriete dubbel 20, waarna MvG 136 uitgooide. Price leek aangeslagen en binnen no-time gooide Van Gerwen een 11-darter om op matchpoint te komen. De achttiende leg ging nog wel naar Price, die eindelijk zijn favoriete dubbel 20 wist te raken vanaf 94, maar het was Van Gerwen die mocht gaan beginnen aan de leg die hem de zege moest opleveren. Vanaf 94 kreeg Van Gerwen 1 matchdart op dubbel 20, maar deze werd gemist. Price leek er toch nog in te geloven, want door een 80 finish te gooien bracht hij de stand terug naar 10-9 en mocht hij zelf beginnen aan de twintigste leg. Price zette nogmaals aan, maar Van Gerwen bleef aanhaken. Van Gerwen kreeg weer een kans voor de wedstrijd. Vanaf 66 kreeg Van Gerwen 2 darts op de dubbel 18, maar aan 1 had hij voldoende. Michael van Gerwen won deze historisch spannende finale met 11-9 en werd hiermee de UK Open darts kampioen van 2020!

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 101,42 / 45,83%
Gerwyn Price: 99,16 / 28,13%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Michael van Gerwen wint historisch spannende finale en is UK Open kampioen!