Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen wint, maar overtuigt niet

Vrijdagavond stond de laatste 64 gepland voor de UK Open. In totaal deden 8 Nederlanders een gooi naar de laatste 32, waaronder Michael van Gerwen. Hij mocht het in de tweede wedstrijd op het hoofdpodium opnemen tegen Scott Mitchell. Lees hier meer.

Goede finishes helpen Mitchell op voorsprong

Scott Mitchell mocht de partij beginnen tegen Michael van Gerwen en deed dat door zijn eigen leg in 15 darts te houden. In leg twee plaatste de Engelsman een break door knap 117 uit te gooien voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg miste Mitchell een 62-finish om de break te verzilveren. Van Gerwen profiteerde en brak in 13 darts terug, hetzelfde deed de Nederlander in zijn eigen leg voor 2-2. In de laatste leg voor de pauze wist ‘Scotty Dog’ opnieuw een 100+ finish te gooien, met een 102-finish ging hij pauzeren met een voorsprong.

Goede sessie van Van Gerwen

Van Gerwen kwam goed uit de pauze, hij won 4 legs op een rij. Dit deed hij met legs in 13,12,14 en 19 darts. Finishes van 88 en 92 waren belangrijk voor een 6-3 voorsprong. In de laatste leg voor de pauze gooide Mitchell een belangrijke 76-finish en brak terug naar 6-4.

Van Gerwen wint, maar niet overtuigend

Na de laatste pauze was het dit keer Mitchell die scherp uit de pauze kwam. Met een 16-darter verzilverde hij de break en brak even later naar 6-6. Met een 15-darter pakte Mitchell zijn vierde leg op een rij. Van Gerwen produceerde een 13-darter in zijn eigen leg en brak de stand op 7-7. Leg 14 en 15 gingen met de darts mee. Met een 14-darter zorgde Van Gerwen voor de broodnodige break en kwam daarmee op matchpoint. Een leg later klaarde de nummer twee van de wereld de klus via dubbel 10 voor een 10-8 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Michael van Gerwen: 99,06 / 50%
Scott Mitchell: 95,05 / 50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *