Michael van Gerwen wint overtuigend van James Wade

Michael van Gerwen nam het op het hoofdpodium in Minehead op tegen James Wade in de laatste 16 van de Players Championships Finals. Er werd gespeeld tot de tien legs, lees hier hier hoe dat afliep!

 

Wade won de bull backstage voor de wedstrijd, wat betekent dat hij mocht beginnen aan de eerste van minimaal 10 en maximaal 19 legs. Hij opende de wedstrijd met een 134, 140,123, 48 en een 56 finish, een 14 darter. Van Gerwen was dan weer veel sterker in de eerste leg die hij mocht beginnen, met een 90 finish en een 12 darter. Leg drie en vier gingen allebei naar de Engelsman, die in de vierde leg met zijn laatste pijl in hand dubbel 9 raakte en 3-1 voor kwam. Wade mocht nu proberen zijn leg te houden om de pauze in te gaan met 4-1 voor, maar faalde hierin en Van Gerwen brak terug met een sterke 11 darter. Een korte pauze met 3-2 voor Wade.

Eenmaal terug op het hoofdpodium in Minehead mocht de Brabander beginnen. Na 12 darts stond hij netjes op dubbel 16 en de 13e ging erin. Na 9 pijlen stond Wade op 86 en Van Gerwen op 89, maar ze slaagden er allebei niet in om dit uit te gooien. Een aantal missers volgden van beide kanten, en de 16e dart van Wade lande in de dubbel 4 om weer eens op voorsprong te komen. Van Gerwen creëerde weinig kansen in de legs van Wade maar speelde wel sterk in zijn eigen legs. Zo ging de rest van deze sessie volledig met de darts mee en was het tijd voor weer een korte pauze bij een stand van 5-5.

Tien legs gespeeld, de elfde mocht James Wade beginnen, en dat deed hij sterk en na 13 darts maakte hij 6-5 in zijn voordeel. Van Gerwen had 1 pijl meer nodig in zijn leg, na 14 darts raakte hij dubbel 6 en maakte de score hiermee weer gelijk. De laatste break was in leg 5 van Michael, en in leg 13 kreeg hij weer een kans om dit te doen, en deed dit uiteindelijk na dat beide spelers dubbels hadden gemist. Van Gerwen kwam voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong en miste de bull voor een 170 finish, maar verzilverde toch zijn break en kwam op een 8-6 voorsprong. In leg 15 stond Van Gerwen voor de tweede keer vandaag op een 9 darter, eerder vandaag ging hij erin, maar nu miste trippel 19 met zijn achtste dart. Toch hielp dubbel tien hem richting 9-6. De 17e leg werd de laatste, na een 6-6 gelijkspel is Van Gerwen ervandoor gegaan en won er vier op rij en pakte de wedstrijd met 10 tegen 6.

Michael van Gerwen: 106.0 / 38.5%
James Wade: 102.0 / 33.3%

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *