Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen wint Players Championship 9, Wright finalist

Afgelopen middag is de Summer Series van start gegaan met Players Championship 9. In totaal kwamen er 117 tourkaarthouders en 11 Challenge Tour spelers in actie. Uiteindelijk bereikten Michael van Gerwen en Peter Wright de finale.

Route naar de finale

Michael van Gerwen werd de eerste finalist van Players Championship 9. Hij begon de dag met een eenvoudige 6-1 overwinning op Ciaran Teehan. In de tweede ronde overleefde Van Gerwen een matchdart tegen William Borland, maar won wel met 6-5. In de derde ronde wist de Nederlander met een gemiddelde van 106 met 6-4 te winnen van Callan Rydz. Bij de laatste 16 werd er met 6-1 gewonnen van Jamie Hughes, terwijl Danny Noppert er met een whitewash eraf ging. In de halve finales had ‘Mighty Mike’ geen moeite met Gabriel Clemens en won met 7-3.

Peter Wright werd de tweede finalist. Wright begon matig aan het toernooi, hij wist in een beslissende leg Ron Meulenkamp in de eerste ronde te verslaan. In de tweede ronde was de regerend wereldkampioen met 6-4 te sterk voor Derk Telnekes. In de derde ronde was James Wilson niet opgewassen en verloor met 6-3. Bij de laatste 16 kwam Wright 2-0 achter tegen Rob Cross, maar won 6 legs op een rij voor een 6-2 overwinning. In de kwartfinales noteerde ‘Snakebite’ een gemiddelde van 109 om met 6-3 te winnen van Glen Durrant. In de halve finales maakte de Schot korte metten met Krzysztof Ratajski, het werd 7-2 met beide spelers een gemiddelde van boven de 105!

Finale

De nummers 1 en 2 van de wereld lieten zich dus meteen zien tijdens de eerste dag van de Summer Series in Milton Keynes. Michael van Gerwen mocht de finale beginnen, dankzij het winnen van het bullen. Van Gerwen begon de finale goed door zijn eigen leg in 16 darts te houden. Met een 110-finish maakte Wright er 1-1 van. In de derde leg miste Wright een 127-finish op de bull om te breaken, met een 13-darter hield Van Gerwen toch nog zijn eigen leg. Met opnieuw een knappe finish kwam Wright op gelijke hoogte, dit keer een 68-finish voor 2-2. In de vijfde leg miste Wright opnieuw een kans op de break, maar Van Gerwen hield uiteindelijk zijn eigen leg voor 3-2. Met een 130-finish plaatste Van Gerwen de eerste break van de finale voor een 4-2 voorsprong.

Met een 15-darter hield de Nederlander zijn eigen leg voor een 5-2 voorsprong. Met een belangrijke 112-finish hield Wright zijn eigen leg en kwam zo terug tot 5-3. Met een 116-finish brak Wright op een goed moment terug naar 5-4. In leg 10 miste Van Gerwen 3 darts op de dubbel voor de rebreak, Wright verzilverde de break via dubbel 3 voor 5-5. In leg 11 pakte Wright zijn vierde leg op een rij, dankzij een 99-finish. Via dubbel 16 hield Wright zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. In leg 13 hield Van Gerwen zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 7-6. Met een 14-darter brak ‘Mighty Mike’ terug naar 7-7. Met een 76-finish pakte Van Gerwen in de beslissende leg alsnog de overwinning en daarmee de titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 104,5 / 36%
Peter Wright: 100,5 / 39%

Nederlanders

Players Championship 9 begon met 19 Nederlanders, waaronder Jitse van der Wal en Arjan Konterman van de Challenge Tour. In de eerste ronde wist Niels Zonneveld een knappe overwinning te boeken op Nathan Aspinall met 6-5. Naast Zonneveld wisten 9 Nederlanders zich te plaatsen voor de tweede ronde. Martijn Kleermaker, Danny Noppert, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Benito van de Pas wisten de laatste 32 te halen. Kleermaker boekte zijn plaats in de laatste 32 met een 6-5 overwinning op de nummer 1 geplaatste Gerwyn Price! Michael van Gerwen en Danny Noppert waren de enige twee Nederlanders die de laatste 16 en uiteindelijk de kwartfinales wisten te bereiken. In de kwartfinales namen de Nederlanders het tegen elkaar op, waar Van Gerwen te sterk was met 6-0. Uiteindelijk wist Van Gerwen de finale met 8-7 te winnen van Peter Wright!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)