Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen wint Players Championship 3 inclusief 9-darter

Afgelopen middag werd de derde Players Championship gespeeld in Wigan. Uiteindelijk wisten Michael van Gerwen en Ian White over te blijven in de finale van de 128 deelnemers. Lees hier meer. 

Route naar de finale
Michael van Gerwen wist zijn tweede vloerfinale van het jaar te halen afgelopen middag in Wigan. Hij begon de dag met een 6-3 overwinning op Ryan Searle. In de tweede ronde had Van Gerwen het moeilijk, uiteindelijk wist hij met 6-4 te winnen van Ross Smith. De drie opeenvolgende partijen wist hij met 6-3 te winnen van Jamie Hughes, Dimitri van den Bergh en Gavin Carlin. In de halve finales was Mervyn King de tegenstander. Van Gerwen kwam 5-0 voor en gaf die voorsprong niet meer uit handen, het werd 7-3 voor ‘Mighty Mike’.

Ian White wist zijn eerste vloerfinale van het nieuwe seizoen te bereiken. Hij begon Players Championship 3 met een eenvoudige 6-1 overwinning op Vincent Kamphuis. In de tweede ronde werd Mark Webster met 6-3 verslagen. In de drie opeenvolgende wedstrijden verloor White telkens 4 legs. Dat gebeurde tegen Ryan Joyce, Darren Webster en John Henderson. In de halve finale was Chris Dobey de tegenstander. In een spannende partij won ‘The Diamond’ met 7-5.

Finale
De finale ging tussen Michael van Gerwen en Ian White. White wist de bull te winnen, maar zag Van Gerwen de eerste leg pakken met een 75-finish. De break werd vervolgens verzilverd voor een 2-0 voorsprong. Toch kwam White sterk terug met twee 15-darters op een rij voor 2-2. Met een 160-finish brak Van Gerwen wederom en hield zijn eigen leg in 14 darts voor 4-2. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Met een 170 en 160-finish kwam ‘Mighty Mike’ 7-3 voor. Met finishes van 127 en 105 kwam White terug tot 7-5. In leg 13 miste White twee darts op de dubbel voor 7-6, via D1 pakte Van Gerwen de 8-5 overwinning en zijn tweede titel op de vloer van dit jaar!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 105,5 / 57%
Ian White: 95,2 / 36%

Verrassingen
Wederom lagen er in het begin van de wedstrijd al snel geplaatste spelers uit. Zo verloren Simon Whitlock, James Wade, Stephen Bunting, Joe Cullen en Jonny Clayton al in de eerste ronde. De eerste ronde was ook het eindstation voor Glen Durrant, Mark McGeeney en Scott Baker. In de tweede ronde moesten we afscheiden nemen van Jermaine Wattimena, Michael Smith, Dave Chisnall, Danny Noppert, Daryl Gurney en Kyle Anderson. Chris Dobey, Mervyn King, Gavin Carlin, Jose de Sousa en Zoran Lerchbacher wisten verrassend ver te komen tijdens Players Championship 3. De Sousa en Lerchbacher wisten de laatste 16 te bereiken, waarin ze de beslissende leg verloren van John Henderson en Chris Dobey. Carlin had wederom een goede dag in zijn korte PDC carrière. Hij verloren in de kwartfinales met 6-3 van Michael van Gerwen. Chris Dobey en Mervyn King verloren allebei de halve finale.

Nederlanders
Michael van Gerwen was de beste Nederlander van de dag, want hij bleef ongeslagen vandaag. Ron Meulenkamp wist de laatste 16 te halen, waar Steve West met 6-1 te sterk was. Jeffrey de Zwaan wist de eerste twee rondes te winnen met twee keer boven de 100 gemiddeld. Bij de laatste 16 was het Gavin Carlin die te sterk was voor ‘The Black Cobra’. Alle andere Nederlanders wonnen maar één of geen wedstrijd.

9-darter
Vorige week zondag werden er vier 9-darters op één dag gegooid. Toen waren het Geert Nentjes, Chris Dobey, Dave Chisnall en Michael van Gerwen die een 9-darter gooiden. Tijdens Players Championship 3 wist Michael van Gerwen het kunstje op nieuw te flikken. Dit deed de Nederlander bij de laatste 32 tegen Jamie Hughes op de livestream. Hij begon de leg met 177 en 174 en gooide vervolgens twee keer triple 19 en dubbel 18 voor een bijzondere 9-darter. Bekijk de 9-darter hieronder terug!

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.