Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Players Championship Finals 2022

Michael van Gerwen wint Players Championship Finals in finale vol records

Michael van Gerwen heeft voor de zevende keer in zijn carrière de Players Championship Finals gewonnen. Dit deed hij op een fantastische manier. Met geweldig spel en een 9-darter won hij van Rob Cross met 11-6.

Van Gerwen leek heel even moet inkomen, miste wat dubbels en dacht wat na, maar begon zijn pijlen al snel op hoog niveau raak te prikken. Rob Cross ging goed mee. De mannen gooiden 180’ers alsof het niets was. MvG maakte 1-1 en zette direct door: 180, 180 en 144. Boem! Negendarter!

Cross op niveau

Al snel breidde ‘Mighty Mike’ zijn voorsprong uit naar 5-1. En dat terwijl ‘Voltage’ ook een geweldige gemiddelde gooide (op momenten zelfs hoger dan zijn tegenstander).

Met een 14-darter kwam Cross terug op 6-3, maar Van Gerwen legde in de leg erna weer aan voor nóg een 9-darter. Twee 9-darters in één wedstrijd, kan het hem lukken? De eigen leg houden in ieder geval wel. Binnen 12 pijltjes kwam de nummer 3 van de wereld op 7-3.

Onverwachte 170-finish

Cross gaf nog niet op. De Engelsman kwam beter uit de pauze en won twee legs op rij (7-5). Van Gerwen moest het vuur in zijn ogen opnieuw vinden. Sterker nog, MvG stortte helemaal in. Cross maakte 7-6 en kreeg zelfs kansen om gelijk te maken. Maar dan… Van Gerwen gooit 170 uit (8-6)!

Na een break om 9-6 te maken was de wederopstanding van Van Gerwen compleet. Hoe dan?! De Nederlander bleef doorstomen, pakte zijn eigen leg, en pakte de titel via dubbel 16. Wat een fenomeen!

De Players Championship Finals is het eerste tv-toernooi dat de Nederlander 7 keer wist te winnen.

Gemiddeldes/finishpercentages:
Michael van Gerwen: 99.92/50%
Rob Cross: 100.33/28.6%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *