Michael van Gerwen zeker van tweede ronde Grand Slam of Darts na winst op Adrian Lewis

De laatste partij van de zondagavond ging tussen Michael van Gerwen en Adrian Lewis. Beide mannen wonnen hun eerste partij en staan gelijk in de poule op 2 punten. De winnaar hier is zeker van een plaats in de tweede ronde.

Van Gerwen mocht beginnen aan deze wedstrijd tot de 5 legs. Verrassingen zijn snel gebeurd in een kort format als dit, zeker toen Lewis direct een break plaatste met een finish van 80 en in leg twee 73 uitgooide en supersnel op een voorsprong van 2-0 kwam. De derde leg schreef Michael op zijn naam met een 11 darter en 89 finish. Van Gerwen leek hier zijn ritme te vinden en brak terug in 15 darts. 2-2. Hierna mocht Van Gerwen beginnen en kon zijn reeks voortzetten en via dubbel 6 voor het eerst op voorsprong te komen. Van Gerwen op dit punt met een gemiddelde van 110, het leek allemaal de kant van de Brabander op te vallen, want ook leg 6 werd gebroken door MvG, waarmee hij nog maar één leg nodig had. Ondanks dat Adrian Lewis nog een dart kreeg om terug te breken, pakte Van Gerwen uiteindelijk via dubbel vijf de winst met 5-2.

Lewis begon sterker, maar toen Van Gerwen eenmaal zijn ritme vond wist Lewis hem niet meer te stoppen. Michael wint met een gemiddelde van 106.6 en 40% dubbel percentage en is door naar de knock-out fase van de Grand Slam.

Deel met:


Plaats een reactie