Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Micheal van Gerwen wint Nederlands onderonsje op DDM 2019!

Zondag middag is de derde ronde van de Dutch Darts Masters van start gegaan. In de eerste  partij van de middag kwam Raymond van Barneveld  in actie tegen zijn land genoot Micheal van Gerwen. Lees hier een wedstrijdverslag terug. 

Het is Raymond van Barneveld die mag beginnen aan de wedstrijd maar mist in een uitstekende leg meteen 2 pijlen op de dubbel en geeft de leg weg aan Van Gerwen. Vervolgens houd Micheal van Gerwen zijn eigen leg ondank dat hij 4 pijlen op een dubbel mist. Dan zet Raymond hem heel goed weg in de 3de leg en komt terug tot 2-1 door een solide 15 darter. Van Gerwen wint dan een matige leg in 17 darts en behoud zijn brake voorsprong op Van Barneveld. Via een 105 finish komt van Barneveld terug tot 3-2. Dan mist van Barneveld 1 pijl op de bull voor een 170 finish maar omdat Micheal 2 pijlen op een dubbel mist mag ie terug komen en benut hij de kans meteen en breekt terug zo staat het na 6 legs 3-3. Op dat moment lijk Van Barneveld helemaal in de wedstrijd te komen en staat na 12 darts op D8 en gooit die uit op die manier komt ie met 3-4 voor te staan. Dan via een solide leg komt Van Gerwen terug tot 4-4 en zijn er nog maar maximaal 3 legs te spelen. Dan komt Raymond op een 4-5 voorsprong. Dan moet Van Gerwen terug gelijk maken om een beslissende leg af te dwingen en doet dat ook. Dan mag Raymond beginnen en doet dat uitstekend met een 180 een solide 100 er achter aan en hij houd Van Gerwen op goede afstand. toch komt Van Gerwen eerder op een finish de 170 maar benut die niet. Van Barneveld vergeet in te stappen en verlies daar door de 3de ronde wedstrijd en zijn laatste ranking toernooi in Nederland. Van Gerwen zien we vanavond terug in de kwartfinale van de DDM 2019!

Gemiddeldes/Dubbels:
Van Barneveld: 95.07 – 5/12
Van Gerwen: 98.01 – 6/15

Wij spraken Raymond gister na zijn partij met Micheal Smith, daar vertelde hij aan Darts Actueel dat dit mogelijk een van zijn laatste Euro Tours is die hij zal spelen.

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschäfer (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *