Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mareno Michels - Mike van Duivenbode - ADC Dutch Darts Tour 2024

Michels grijpt Super Series-ticket, Blom wint ook

Moreno Blom en Mareno Michels hebben afgelopen zondag de twee ADC Dutch Darts Tour in Brunssum weten te winnen. Michels ging er daardoor ook met het startbewijs voor de MODUS Super Series mee vandoor.

Dutch Darts Tour 4

Een totaal van 40 spelers begonnen zondagochtend in Brunssum aan het vierde toernooi van de Dutch Darts Tour. Na de eerste drie toernooien had Donny Scheurwater de koppositie gepakt, gevolgd door Jimmy van Schie.

Van Schie hield zijn topvorm van de laatste weken vast in Brunssum. Met zeges op Tiemen Voogd (6-0), Erwin Missotten (6-3), Alexander Merkx (6-2), Zereso Zeverboom (6-1) en Mareno Michels (6-4) bereikte hij zijn derde finale in vier toernooien. Daarin trof hij Moreno Blom, die ook een erg sterk toernooi kende. Onderweg naar de finale versloeg hij Raoul Hendriks (6-1), Patrick Dekker (6-0), Kevin Lankhuizen (6-1), James Vanbesien (6-5) en Mike van Duivenbode (6-3). Tegen Vanbesien moest de jonge Nederlander meerdere matchdarts overleven.

De finale leek niet spannend te worden toen Blom de eerste vijf legs allemaal won. Toch maakte Van Schie er nog een wedstrijd van. Met een 140-finish in 12 pijlen hield Van Schie zijn eigen leg en wist vervolgens Blom terug te breaken naar 5-2. De break werd een leg later verzilverd door Van Schie in 16 pijlen, die zo de spanning terugbracht in de wedstrijd; 5-3. Verder liet Blom de comeback niet komen, met een 114-finish trok Blom de partij toch over de lijn en greep zo zijn eerste ADC Europe-titel.

Dutch Darts Tour 5

Later op de dag begonnen dezelfde 40 spelers aan het vijfde toernooi, waarbij er een startbewijs voor MODUS Super Series in het verschiet lag voor de winnaar. Aan het einde van de dagen zagen we twee andere finalisten, die in het eerste weekend ook al een toernooi wisten te winnen.

Mareno Michels bereikte de finale door slechts vier legs te verliezen. Dit deed hij in zijn laatste 16 partij tegen de Limburgse Jacob Verstappen. In de halve finales rekende hij met 6-0 af met Donny Scheurwater. De andere finalist werd Mike van Duivenbode. Hij wist beide finalisten van heet eerste toernooi te verslaan. Bij de laatste 16 werd Jimmy van Schie aan de kant gezet, waarna hij even later in de halve finales revanche nam op Moreno Blom; 6-4.

De finale begon met twee breaks, waarna er vier legs met de darts mee gingen voor een 3-3 tussenstand. In de zevende leg plaatste Michels zijn tweede break van de partij en deed dat met een 62-finish in 15 pijlen. Dit keer kon hij de break wel verzilveren, een 17-darter zorgde voor een 5-3 voorsprong. Michels sloot de partij in stijl af, met scores van 125-180-140 en een 56-finish in twee pijlen trok Michels de partij in 11 darts naar zich toe.

Uitslagen

Dutch Darts Tour 5
Halve finales
Moreno Blom 6-3 Mike van Duivenbode
Jimmy van Schie 6-4 Mareno Michels

Finale
Moreno Blom 6-3 Jimmy van Schie

Dutch Darts Tour 5
Halve finales
Mareno Michels 6-0 Donny Scheurwater
Mike van Duivenbode 6-4 Moreno Blom

Finale
Mareno Michels 6-3 Mike van Duivenbode

Stand Dutch Darts Tour

Na vijf toernooien leidt Jimmy van Schie het klassement voor de ADC Dutch Darts Tour, gevolgd door Donny Scheurwater met hetzelfde aantal punten. Mike van Duivenbode sluit de top 3 af met een kleine achterstand van slechts een punt. Na 10 toernooien kwalificeert de top 8 zich voor de MODUS Super Series in Portsmouth.

  1. Jimmy van Schie 24 (+38)
  2. Donny Scheurwater 24 (+21)
  3. Mike van Duivenbode 23 (+41)
  4. Mareno Michels 19 (+67)
  5. Rohan Brouwers 18 (+26)
  6. James Vanbesieen 17 (+21)
  7. Marvin van Velzen 16 (+19)
  8. Arne Spee 16 (+8)
  9. Pim van Bijnen 15 (+18)
  10. Carlo van Peer 15 (+11)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *