Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
James Wade

Ninedarter niet genoeg voor Wade, Gurney overtuigd

Vandaag worden de laatste wedstrijden van de derde ronde al gespeeld en zo is het WK een eind op weg. In deze middag krijgen we nog drie wedstrijden uit de derde ronde en vanavond nog een derde ronde partij. Op de middag kwamen onder andere Wade, Gurney en Petersen in actie. Lees hier alles over de middagsessie.

James Wade vs Stephen Bunting

De eerste set bestond uit twee periodes. De eerste periode was duidelijk voor James Wade. Stephen Bunting was in zijn eigen leg niet in vijftien pijlen uit en ook lukte dit hem niet in de leg van Wade. Wade doet wat hij moet doen en kwam deze set dus op een 2-0 voorsprong. Vervolgens begonnen de scores wat moeilijker te lopen bij Wade en kon hij ook niet meer binnen vijf beurten uit zijn. Bunting kon zich terugknokken in de set en produceerde in de vierde leg zelfs een 13-darter om te breaken en zo mocht hij de laatste leg beginnen. Na vier beurten staat Bunting op 64 en Wade op 62. Bunting gooide de finish niet uit en James Wade gooide de finish wel smerig uit. James Wade kwam zo op een 1-0 voorsprong.

In de tweede set deed James Wade waar hij zo goed in is. Hij gooide scorend gewoon goed en pakte de kansen waar hij kon. De eerste leg gooide Wade keurig binnen vijf beurten uit en Bunting kon er ook geen druk op zetten. In de tweede leg kreeg Bunting 82 ook niet uit en Wade pakte zijn kans weer en kwam zo op een 2-0 voorsprong. Bunting wist nog wel een 12-darter te produceren met een 121-finish, maar als Bunting vervolgens weer twee dubbels miste en niet na 18 pijlen uit is, kon Wade toch de set pakken met een 80-finish (D20-D20).

Stephen Bunting begon aan de derde set en deed dat door in 16 darts zijn eigen leg te houden, nadat Wade zich verrekende op 96. Wade antwoordde goed en bracht de stand op 1-1. Met een 17-darter hield Bunting weer zijn eigen leg en kwam 2-1 voor in set drie. In de vierde leg miste Bunting een 121-finish op dubbel 18, maar mocht terugkomen omdat Wade 118 niet uitkreeg. Met een 14-darter wist Bunting terug te komen tot 2-1 in sets.

Wade begon aan de vierde set, maar het was zijn landgenoot die kansen kreeg op de break. Wederom wist hij de dubbel niet te raken, waardoor Wade alsnog zijn eigen leg hield via dubbel 10. In de tweede leg begon ‘The Bullet’ met twee 180’ers, maar miste de zevende pijl voor een 9-darter. Uiteindelijk hield hij zijn eigen leg in 13 darts. In de derde leg gooide Bunting zijn zevende maximale score en wist Wade te breaken met zijn tweede 13-darter op een rij. Bunting bleef koel en verzilverde met een 81-finish de break en bracht zo de stand op 2-2 in sets.

Na de laatste pauze had Bunting weer het voordeel, omdat hij de vijfde set mocht beginnen. Met een 18-darter hield hij zijn eigen leg! Een geweldige en unieke leg volgde voor James Wade. Hij begon met twee 180’ers en gooide daar achteraan triple 20, triple 19 en dubbel 12 voor een 9-darter! De eerste perfecte leg sinds 2016. Bunting bleef rustig doorgooien en hield in 16 darts zijn eigen leg. In de vierde leg kreeg Bunting zijn eerste setdart, maar 80 werd gemist op tops. Hierdoor maakte Wade er met een 45-finish 2-2 van. In een spannende beslissende leg ging het op en neer, maar Bunting hield zijn zenuwen in bedwang en kwam via dubbel 18 op een 3-2 voorsprong.

Wade begon aan de zesde set en won met veel moeite zijn eigen leg, een 110-finish werd uitgegooid nadat Bunting de bull miste voor een 130-finish. In de tweede leg was Wade weer nergens te bekennen en won Bunting eenvoudig zijn eigen leg via dubbel 16. Wade kwam op een 2-1 voorsprong in de zesde set door tops te gooien. Een 14-darter bracht Bunting vervolgens op matchpoint. Deze keer mocht Wade de beslissende leg beginnen, maar begon erg matig met twee scores van 45. Bunting begon meteen goed en zorgde opnieuw voor een verrassing op het WK, door 48 uit te gooien voor een 4-2 overwinning op Wade!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 93,18 / 30,61%
James Wade: 87,94 / 60%

Chris Dobey vs Daryl Gurney

De tweede wedstrijd van de middagsessie ging tussen Daryl ”Superchin” Gurney en Chris ”Hollywood” Dobey. Gurney mocht de wedstrijd beginnen. Gurney begon de wedstrijd goed met een 15-darter. Maar een leg later hield Dobey ook zijn eigen leg met ook een 15-darter met een 90-finish. In de derde leg miste Dobey een 124-finish om de eerste break te pakken, maar die miste hij op dubbel 11. Daarbij pakte Gurney de derde leg met een 17-darter. In de vierde leg miste Gurney een 161-finish om de eerste set naar zich toe te trekken, maar Dobey gooide al meteen dubbel 8 om op 2-2 gelijke stand te komen in de eerste set. Uiteindelijk pakte Gurney de eerste set met een 14-darter.

Na de eerste pauze mocht Dobey beginnen aan de tweede set. De eerste leg van de tweede set trok Dobey ook naar zich toe met een 17-darter. De tweede leg ging naar Gurney met een 13-darter. Tot nu toe kwam er nog geen break, maar Gurney pakte de derde leg van de tweede set om de eerste break van de wedstrijd te pakken. Gurney pakte de tweede set met een uitstekende 11-darter.

”Superchin” mocht de derde set beginnen, maar Dobey pakte Gurney zijn leg met een 13-darter door gelijk dubbel 18 te gooien met zijn eerste pijl. Gurney pakte gelijk de break terug met een 14-darter. Daarna pakte Gurney ook zijn eigen leg met een 17-darter. In de vierde leg miste Dobey een 150-finish op dubbel 18, maar een beurt later gooide Dobey wel de dubbel 18 met zijn eerste pijl. Uiteindelijk trok Gurney ook de derde set naar zich toe.

”Hollywood” mocht de vierde set beginnen. De eerste twee legs werden allebei keurig gehouden door beide heren met een 16-darter en een 17-darter. De derde leg werd ook gepakt door Dobey met een 97-finish. In de vierde leg kwam er namelijk ook een break. Dobey gooide een 14-darter om zijn eerste set te pakken. Beide heren stonden boven de 100 gemiddeld te gooien.

Na de derde pauze mocht Gurney beginnen aan de vijfde set. Die eerste leg pakte Gurney ook met een 78-finish. In de tweede leg van de vijfde set ontstond er een break. Gurney kwam op 2-0 voorsprong met een 14-darter en kwam op matchpoint. En dat was ook uiteindelijk zo. Gurney pakte de laatste leg met nogmaals een 14-darter. Gurney won de wedstrijd met 4-1 en mag spelen bij de laatste 16 tegen Vincent van der Voort.

Chris Dobey: 99.29 / 29.63 %
Daryl Gurney: 101.39 / 44.83 %

Jason Lowe vs Devon Petersen

Jason Lowe had Michael Smith verslagen en stond daarom in de derde ronde, Devon Petersen versloeg Steve Lennon in een bizarre wedstrijd waarin heel veel dubbels werden gemist. De slechte dubbels had Petersen ook meegenomen naar deze wedstrijd. In de eerste leg had Petersen nog aan twee pijlen genoeg, maar in de derde leg miste Petersen er wel weer zes. Hij eindigde de set met acht gemiste pijlen. Jason Lowe kon er scorend helemaal niet aankomen. Hij wist de tweede leg nog te houden met een 18-darter, maar verder kwam hij niet. Devon Petersen won de eerste set met een finishpercentage van 27%

In de tweede set leken beiden spelers het niveau gevonden te hebben. Lowe mocht deze set beginnen en de eerste drie legs gingen binnen vijf beurten beurten uit en met de darts mee. In de vierde leg leek Lowe er al met de set er vandoor kunnen gaan, maar hij miste in de vierde leg al vier set darts. Petersen mocht de leg dus houden met een 20-darter. Wanneer Lowe ook vier dubbels voor de set miste in de vijfde leg mist, wist Petersen de set nog te stelen ook. Petersen had zijn dubbelpercentage al opgekrikt naar 35.29% en Lowe had nog maar een finishpercentage van 25%. Petersen profiteerde hier dus van en stond al 2-0 voor in sets.

Het was wel duidelijk dat de speler die de dubbels het best zou vinden, de wedstrijd ook zou winnen. In de eerste leg van de derde set hadden beiden spelers er moeite mee, Lowe mistte weer vier pijlen en Petersen wist de vierde pijl te benutten. Daarna was Petersen scorend veel beter en en begon hij de dubbels ook nog te vinden. met een 13-darter voor de tweede leg en een 160 finish voor de derde leg wist hij de derde set snel te pakken.

In de vierde leg stoomde Petersen goed door en Lowe had even geen antwoord. De eerste leg pakte Petersen in elf pijlen om te breaken en hij gooide een 13-darter om te breaken. In deze twee legs wist Petersen drie maximale scores te gooien. Daarna ging de storm van Petersen even liggen en hierdoor mocht Lowe een leg houden met zes beurten. Wanneer Lowe een 12-darter gooide om te breaken, mocht hij beginnen aan de beslissende leg van deze vierde set. Deze beslissende leg won Lowe niet, Lowe gooide 119 niet uit en Petersen wist zijn eerste matchdart vanaf 78 raak te gooien. Petersen won de wedstrijd uiteindelijk eenvoudig met 4-0.

Jason Lowe: 88.73 / 25%
Devon Petersen: 91.71 / 39.29%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)