Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

‘Mighty Mike’ afgemat door Mansell, maar wint wél 

Michael van Gerwen mocht zondag in de derde ronde van het Czech Darts Open aantreden tegen Mickey Mansell uit Noord-Ierland. In een spannende pot wist de Nederlander de beslissende leg naar zich toe te trekken.  

Van Gerwen trapte de wedstrijd af en dat deed hij meteen sterk: binnen veertien pijlen harkte hij de eerste leg binnen. Mansell, die in de vorige ronde zijn landgenoot Brendan Dolan uitschakelde, gooide in de tweede leg de eerste honderdtachtiger van de wedstrijd en kon het zich mede daardoor veroorloven wat dubbels te missen. Via de dubbel één behield ook de Noord-Ier uiteindelijk zijn eigen leg. De drie legs daarna gingen ook nog met de darts mee: Van Gerwen had aan elf pijlen genoeg voor leg drie, Mansell behield de daaropvolgende leg in veertien darts en ‘Mighty Mike’ trok zich toen nog een leg in achttien pijlen naar zich toe.  

In leg zes plaatste de in het appeltjesgroen geklede man uit Vlijmen binnen elf pijlen de eerste break van de wedstrijd. Echter wist hij deze break door het missen van net te veel dubbels niet te verzilveren; Mansell brak in veertien pijlen terug. Ook de leg daarna ging naar ‘Clonoe Cyclone’. Tussenstand: 4-4. 

Mansell wist via een knappe 84-finish een break te plaatsen en zo voor het eerst op voorsprong te komen. Daarvoor waren elf darts genoeg. Ondanks zijn enigszins boze gezichtsuitdrukkingen leek Van Gerwen niet al te veel onder de indruk: binnen elf pijlen brak hij weer terug en dwong hij een beslissende leg af.  

In de laatste leg startte Van Gerwen met een honderdtachtiger. Hij miste de dubbel twintig voor nog een elfdarter, maar behaalde uiteindelijk wel de eindstreep: via dubbel tien en in vijftien darts liet hij een eindscore van 6-5 achter zijn naam noteren. Ondanks een verschil van bijna twintig punten in de gemiddeldes van beide spelers, moest de Nederlander toch hard werken voor zijn overwinning. In de kwartfinale mag hij het opnemen tegen Luke Humphries.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Michael van Gerwen: 108,52 / 25,0% 
Mickey Mansell: 90,84 / 33,3% 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *