Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Mike de Decker en Jerry Hendriks morgen in actie tijdens German Darts Open

Afgelopen avond werden in Saarbrücken de laatste 2 kwalificatietoernooien gespeeld voor de German Darts Open, waaronder die voor de Europese spelers die niet in bezit zijn van een tourkaart. Twee spelers konden zich kwalificeren. Lees hier meer. 

In totaal kwamen 19 spelers in actie tijdens de Qualifier voor de Europese spelers zonder tourkaart. In totaal deden er 9 Nederlanders mee, waarvan Jerry Hendriks en Wesley Plaisier de finaleronde haalden. De andere twee die de finaleronde haalden waren Michael Rasztovits en Mike de Decker.

Jerry Hendriks plaatste zich voor de finaleronde met overwinningen op Rowdy Schoremans (6-4), Glenn Leysen (6-1) en Arjan Konterman (6-5). Wesley Plaisier stond voor de tweede keer dit seizoen in de finaleronde, dit keer was het ten koste van Wilco Vermeulen (6-0), Mario Jodozy (6-0) en Christoff van de Wal (6-0). Michael Rasztovits plaatste zich vorige week voor de German Darts Grand Prix, in Saarbrücken stond hij wederom in de finaleronde. Hij versloeg Patric Aeschbach (6-1) en Joe Slivan (6-4). De Belg Mike de Decker bereikte de finaleronde ook voor de tweede keer met mooie overwinningen op Patrick van den Boogaard (6-3) en Mareno Michels (6-5).

Wesley Plaisier en Mike de Decker speelden de eerste finale. De Decker begon erg scherp aan de partij, want hij liet de Nederlander niet in de partij komen. De Decker pakte de eerste 5 legs in de partij in 17,14,18,17 en 18 darts. In de zesde leg miste De Decker al matchdarts, via D8 kwam Plaisier op het scorebord; 5-1. Met een knappe 17-darter hield de Belg zijn eigen leg en pakte daarmee het ticket voor de German Darts Open, zijn tweede Euro Tour van het jaar. ‘The Real Deal’ zal morgenmiddag in actie komen tegen David Pallett.

De tweede finale ging tussen Jerry Hendriks en Michael Rasztovits. Hendriks was de speler die beter aan de partij begon. De eerste leg ging nog naar de Oostenrijker, maar daarna gingen 4 legs op een rij naar de Nederlander. In de zesde leg miste Hendriks vervolgens een aantal darts voor 5-1, Rasztovits hield zijn eigen leg. De Oostenrijker kon ‘Electric’ niet meer terug breaken, door een 6-3 overwinning zien we Jerry Hendriks morgenmiddag terug tegen James Wilson.

Kwartfinales:
Christoff van de Wal 0-6 Wesley Plaisier
Mareno Michels 5-6 Mike de Decker
Jerry Hendriks 6-5 Arjan Konterman
Michael Rasztovits 6-4 Joe Slivan

Finaleronde:
Wesley Plaisier 1-6 Mike de Decker
Jerry Hendriks 6-3 Michael Rasztovits

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Mike de Decker en Jerry Hendriks morgen in actie tijdens German Darts Open