Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mike De Decker pakt overwinning en tourcard tijdens tweede Q-school

Vrijdag was de tweede dag van de Europese Q-School in Hildesheim. Er streden, net als gisteren, 313 spelers mee om de overwinning (en toucard) en de belangrijke punten voor de eindstand van vier dagen Q-school. Onze zuiderbuur Mike de Decker en de Zweed Dennis Nilsson behaalden de finale op deze tweede dag in Hildesheim.

Route naar de finale;
De Decker behaalde overtuigend de finale door achtereenvolgens Hielscher (5-3), Lakatos (5-1), Szekely (5-1), Hendriks (5-1), Vaes (5-0) te verslaan. Vanaf de laatste 16 werd de route van De Decker er één die alleen nog maar via Nederlanders verliep. Allereerst moest finalist van gisteren Martijn Kleermaker er aan geloven met 5-3 waarop De Decker in de kwartfinale Kevin Doets uit het toernooi gooide met 5-3. In de halve finale moest de 19-jarige Justin van Tergouw het onderspit delven met eveneens 5-3. Nilsson, voormalig runner-up bij de sterkste man van Zweden, begon de weg naar de finale met overwinningen op Jitse van der Wal (5-2), Gino Vos verloor van de Zweed met 5-3 waarna Vandenbogaerde een beslissende leg afdwong tegen Nilsson, De Belg kreeg drie matchdarts maar Nilsson overleefde deze. Bij de laatste 64 was Hurtz met 5-2 te zwak voor de Zweed waarop Telnekes het mocht opnemen tegen de Zweed. Telnekes kwam maar liefst 4-1 voor maar wist het niet af te maken en zag Nilsson de laatste vier legs op rij winnen. Sedlacek moest er bij de laatste 16 aan geloven met 5-1 waarop Van Egdom verloor met 5-2. De halve finale moest Nilsson tegen de sterk gooiende Pool Kciuk die bij de laatste 32 indruk had gemaakt door Cody Harris er af te gooien met 109 gemiddeld. Beide spelers waren scorend aan elkaar gewaagd maar de Pool liet het afweten op de dubbels waardoor Nilsson met een 5-2 overwinning de finale behaalde.

Finale;
Beide spelers behielden hun eigen leg waarop De Decker in 20 darts Nilsson brak voor de 2-1. Zowel de Decker als Nilsson lieten helaas niet hun beste niveau zien tijdens deze finale. Beide spelers behielden hun legs tot 4-2 waarna De Decker een kans kreeg om de Zweed voor de tweede keer te breken en de wedstrijd binnen te halen. Dat lukte niet waarop Nilsson terug kwam tot 3-4. De achtste leg mocht De Decker beginnen en liep eenvoudig weg van de Zweed en pakte zo met 5-3 de overwinning. Hiermee heeft De Decker de zo begeerde tourkaart gewonnen en is zo de derde Belg met een tourkaart.

Gemiddelden/Finishpercentages;
De Decker 87,0 / 24%
Nilsson  78,8 / 25%

Nederlanders;
De Nederlanders begonnen relatief goed en beter als gisteren. Bij de laatste 32 waren er nog 13 spelers in het toernooi. Kevin Doets, Richard Veenstra, Martijn Kleermaker, Danny van Trijp, Jeffrey Sparidaans, Richard van Zijtveld, Justin van Tergouw, Berry van Peer, Wouter Vaes, Wessel Nijman, Derk Telnekes, Dirk van Duijvenbode en Jeffrey de Graaf waren nog in het toernooi. Wesley Harms was de pechvogel van de dag want hij verloor bij de laatste 64 van landgenoot Danny van Trijp met een gemiddelde van 105. In de kwartfinale waren alleen nog Van Tergouw en Doets over. Beste Nederlander werd Van Tergouw door de halve finale te halen waarin hij onderuit ging tegen de latere winnaar De Decker.

Order of merit;
Na deze tweede dag is de ranglijst als volgt (eerste zeven van de ranglijst krijgen een tourkaart);
1: Martijn Kleermaker – 11
2: Karel Sedlacek – 9
3: Thibault Tricole – 8
4: Boris Kircmar – 8
5: Jeffrey de Graaf – 7
6: Derk Telnekes – 7
7: Justin van Tergouw –  7
———————————————-
8: Dennis Nilsson –  7
9: Kevin Doets –  7
10: Danile Larsson –  7
11: Franz Roetzsch –  7
12: Wesley Plaisier –  6
13: Brian Raman –  6
14: Onderj Kysilka – 6
15: Dirk van Duijvenbode – 6
16: Wesley Harms – 6

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *