Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mike van Duivenbode: ‘Development Tour zal dit jaar belangrijker worden dan de Pro Tour’

In deze bizarre tijden met het coronavirus zal er de aankomende tijd geen live darts zijn bij de PDC. In de komende weken zal daarom Darts Actueel meerdere Achter de Okkie Podcasts gaan opnemen met verschillende spelers. In de eerste aflevering van ‘Corona Tapes’ is PDC-tourkaarthouder Mike van Duivenbode te gast. Lees hier meer. 

De redacteurs van Darts Actueel, Mike Hooiveld en Pim Huberts, spreken met de 21-jarige speler uit Dordrecht. Van Duivenbode vertelt dat hij in de coronatijd veel aan het trainen is, maar naast het trainen werkt hij ook nog een aantal dagen in de week.

Mike van Duivenbode vertelt hoe zwaar het is om week in, week uit tegen de beste spelers van de wereld te gooien. Hij realiseert zich ook dat het moeilijk wordt om zijn tourkaart te gaan behouden. “Het beste uit elk weekend halen”, is dan ook zijn doel voor het aankomende half jaar.

Van Duivenbode is 21 jaar en mag daardoor nog een aantal jaren meedoen aan de Development Tour. Van de eerste 4 toernooien van 2020 in Duitsland, wist ‘The Pigeon’ twee keer de laatste 16 te behalen. De Development Tour zal dit jaar erg belangrijker worden, op weg naar bijvoorbeeld het WK en het pakken van een tourkaart.

Van Duivenbode heeft met een aantal teammaten een challenge bedacht om hun baard te laten staan t/m 1 juni, de zogenoemde Morona-challenge. Tenslotte wordt er nog kort gediscussieerd over het nietig verklaren van de competities en het NDB Rankingseizoen.

Beluister hieronder de podcast via Spotify of Youtube!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Mike van Duivenbode: ‘Development Tour zal dit jaar belangrijker worden dan de Pro Tour’