Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Mikuru Suzuki en Lorraine Winstanley bereiken eerste Lakeside finale

De halve finales van de dames zijn gespeeld. Mikuru Suzuki en Lorraine Winstanley gaan zaterdag 12 januari de damesfinale van Lakeside spelen. Lees hieronder de wedstrijdverslagen van de halve finales terug.

Mikuru Suzuki vs Maria O’Brien
De eerste halve finales bij de dames werd rond 16:15 begonnen. In deze halve finale kwamen twee ongeplaatste spelers in actie, Mikuru Suzuki en Maria O’Brien. O’Brien won de bull en mocht de partij beginnen. Suzuki begon beter, want haar eerste score was 180. Suzuki miste erg veel dubbels in de eerste leg waardoor O’Brien alsnog de eerste leg pakte. Met een 22-darter hield Suzuki ook haar eigen leg voor 1-1. Met een knappe 17-darter wist de Japanse te breaken, nadat O’Brien de bull had gemist voor een 86-finish. In de vierde leg miste Suzuki 6 setdarts, via D10 brak de Engelse terug naar 2-2. In de beslissende leg van de eerste set was Suzuki scorend veel beter met een 135 en 140 score. Met een 106-finish in 15 darts pakte zij de eerste set.

Suzuki ging met een goed gevoel door met set 2, want met een 17-darter hield ze haar eigen leg. O’Brien hield via D10 ook haar eigen leg en kwam op 1-1. Met een 21-darter kwam de Japanse op matchpoint; 2-1. Met een knappe 16-darter wist Suzuki de partij te winnen en staat ze tijdens haar debuut op Lakeside in de finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mikuru Suzuki: 76,12 / 24%
Maria O’Brien: 69,06 / 23,08%

Lorraine Winstanley vs Anastasia Dobromyslova
De tweede halve finale werd in de avondsessie gespeeld. Twee goede vriendinnen van elkaar namen het op tegen elkaar, Lorraine Winstanley en Anastasia Dobromyslova. De eerst genoemde wist de bull te winnen en mocht daarom de partij beginnen. Dobromyslova begon sterk want ze brak gelijk met een 48-finish, nadat Winstanley 2 darts op de dubbel miste. In de tweede leg was het andersom. Dobromyslova miste 2 darts op tops om de break te verzilveren, met een 60-finish brak Winstanley terug naar 1-1. In de derde leg brak Dobromyslova wederom, maar wist haar eigen leg weer niet te houden. Winstanley gooide 98 uit voor 2-2 in de eerste set. In de beslissende leg was het de Russin die met een 15-darter de eerste set pakte.

De tweede set werd begonnen door Dobromyslova die haar eigen leg met een 60-finish hield. In de tweede leg miste Dobromyslova een 118-finish voor de break, via D14 hield Winstanley haar eigen leg. In de derde leg miste Winstanley 6 darts op de dubbel voor de break, maar omdat Dobromyslova ook miste op de dubbels mocht de Engelse terug komen en brak naar 2-1. Met een 58-finish hield Winstanley haar eigen leg en kwam daarmee op 1-1 in sets.

Na de tweede set was er een pauze. Winstanley kwam beter uit de pauze dan Dobromyslova. Met een 19-darter wist de Engelse haar eigen leg te houden. Met een zeer knappe 81-finish brak Winstanley haar tegenstander en kwam ze 2-0 voor in de beslissende set. Winstanley miste in haar eigen leg een 119-finish op tops, maar mocht terug komen en gooide met haar laatste pijl D10. Winstanley zullen we zaterdag ook voor de eerste keer in de Lakeside finale zien!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Lorraine Winstanley: 75,19 / 38,10%
Anastasia Dobromyslova: 78,21 / 26,67%

Image courtesy of FOTO: David Gill (BDO)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *