Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Kayden Milne

Milne en Cleaver starten uitstekend aan vernieuwde DPNZ Tour

Kayden Milne en Mark Cleaver hebben afgelopen weekend de titels gewonnen in het eerste weekend van het nieuwe seizoen van de DPNZ Tour. Lees hier meer.

Afgelopen weekend is ook de DPNZ Tour, de tour voor darters uit Nieuw-Zeeland, officieel begonnen. Voor het eerst sinds de oprichting van deze tour, zal de nummer één van de ranking na 12 toernooien zich automatisch plaatsen voor het aankomende PDC WK. In de voorgaande jaren werd er een kwalificatietoernooi georganiseerd, waar de top 16 van de DPNZ Tour aan mocht deelnemen.

De 23-jarige Kayden Milne heeft het eerste toernooi van het nieuwe seizoen weten te winnen. In de groepsfase bleef hij ongeslagen, waarna hij met zeges op o.a. Darren Dummigan (5-2) en John Hurring (6-4) de finale bereikte. In de finale trof hij de grote favoriet Ben Robb, maar die wist zijn niveau niet te halen in de finale. Vooral finishend was Milne ijzersterk. De jonge Nieuw-Zeelander wist met finishes van 70,81,96,105 en 150 de finale met 7-4 naar zich toe te trekken en won zo zijn tweede DPNZ Tour uit zijn carrière.

Het tweede toernooi van het weekend werd een prooi voor 56-jarige Mark Cleaver. Waar hij zaterdag nog in de halve finales verloor, greep hij zondag wel de titel. In de groepsfase bleef hij ongeslagen en wist vervolgens met zeges op onder meer Stu Irwin (4-2) en Ben Robb (6-1) de finale te bereiken. Daarin was ‘good old’ Warren Parry de tegenstander. Nadat het in de beginfase erg gelijk op ging, maakte Cleaver het verschil in de vijfde en zesde leg. Met een 14-darter wist Cleaver te breaken, waarna hij met een 17-darter de break verzilverde voor een 4-2 voorsprong. Daarna wist Parry nog maar één leg te pakken. Met een 14- en 13-darter sloot Cleaver de finale in stijl af; 7-3.

Uitslagen

DPNZ Tour 1
Kwartfinales
Ben Robb 5-1 Jamie Roberts
Mark Cleaver 5-1 Steve Hanley
Kayden Milne 5-2 Darren Dummigan
John Hurring 5-0 Max Dallimore

Halve finales
Ben Robb 6-4 Mark Cleaver
Kayden Milne 6-4 John Hurring

Finale
Kayden Milne 7-4 Ben Robb

DPNZ Tour 2
Kwartfinales
Ben Robb 5-2 Darren Dummigan
Mark Cleaver 5-1 Harrison Donegan
Max Dallimore 5-2 Wayne McRae
Warren Parry 5-2 Lance Odgers

Halve finales
Mark Cleaver 6-1 Ben Robb
Warren Parry 6-3 Max Dallimore

Finale
Mark Cleaver 7-3 Warren Parry

Stand DPNZ Tour

Na twee van de 12 toernooien leidt Mark Cleaver de DPNZ Tour Order of Merit. Hij wordt achtervolgd door Ben Robb, die dit weekend genoegen moest nemen met twee halve finales. Kayden Milne staat met een titel op een derde plek na het eerste weekend.

  1. Mark Cleaver 32
  2. Ben Robb 28
  3. Kayden Milne 24
  4. Max Dallimore 20
  5. Warren Parry 16
  6. Darren Dummigan 16
  7. Watne McRae 12
  8. Jamie Roberts 12
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *