Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mindaugas Barauskas kijkt uit naar de World Cup: ‘Ik ga proberen te genieten’

Dit jaar zal Litouwen voor de eerste keer meegaan doen aan de World Cup of Darts. Dit komt voornamelijk door Darius Labanauskas, die o.a. op het WK van Raymond van Barneveld won en een finale haalde van een recente Players Championship. Maar wie is precies zijn partner op de World Cup? Darts Actueel sprak met Mindaugas Barauskas. 

Mindaugas Barauskas is 39 jaar oud en woont in het kleine plaatsje Prienai. Barauskas raakte zijn eerste pijlen aan in Engeland, zo verteld hij: “Ik begon met darten toen ik in Engeland was. Ik kocht in Engeland pijlen, ik gooide een paar keer en plotseling had ik allemaal vragen: “Waarom wegen sommige dartpijlen meer en andere minder, waarom verschilt de vlucht van de pijlen, en wat nog belangrijker is hoe je erg goed in kan worden.” Op dat moment raakte ik verslaafd en voelde de haast en het verlangen om te winnen.”

Barauskas werd voor Litouwen gekozen, omdat hij dit jaar de PDC Nordic & Baltic Tour speelt en begin januari aan Q-School heeft meegedaan. Het volgende verteld hij over zijn eigen kwaliteit: “Ik denk dat er geen grenzen zijn aan iemands ontwikkeling. Het kost veel moeite. Op dit moment kan ik niet opscheppen over grote titels, maar voor mij gaat de kwaliteit van mijn spel voor winstpartijen. Ik probeer te genieten van alle emotie en ervaring van elke partij. Na verloop van tijd denk ik dat ik een punt zal bereiken waarin ik alleen aan overwinningen denk.”

Labanauskas en Barauskas trainen erg veel samen in hun vrije tijd, zodat ze beide hun niveau omhoog halen. De 39-jarige Litouwer vertelt het volgende over hun trainingen: “We trainen samen in de Kaunas Club en soms bij elkaar thuis. In elke trainingssessie krijg ik nieuwe ervaring, omdat ik opmerkingen van Darius krijg over mijn uitvoering, ik begrijp hoe ik moet trainen, hoe ik de darts moet gooien en wat ik moet veranderen in mijn oefeningen. Met elke dag wordt mijn niveau van spelen beter, maar het belangrijkste is het moment dat je competitief speelt. Je kunt zelfs met de beste trainingen de belangrijkste wedstrijden verliezen of andersom.”

In de eerste ronde van de World Cup of Darts wordt er in een best of 9 legs gekoppeld, en daardoor kunnen veel landen tegen de favorieten verrassen. Team Litouwen is er goed op voorbereid: “We speelden voor het eerst koppeltoernooien in Litouwen, waarin we vaak eerste werden. We hebben ook gouden medailles gewonnen tijdens koppeltoernooien in Letland. Het meest interessante toernooi voor ons was de Swedish Open Doubles, toen we het eerste jaar de finale verloren, maar het jaar daarop wonnen we de finale wel, ondanks dat we betere en meer ervaren tegenstanders hadden dan het voorgaande jaar.”

Litouwen treft in de eerste ronde Nieuw-Zeeland met Cody Harris en Haupai Puha als spelers, geen makkelijke loting. Barauskas kijkt er naar uit: “Ik denk dat het wel mogelijk is om van hun winnen, maar in de sport kun je zulke dingen nooit plannen. Sommige wedstrijden win je en sommige wedstrijden verlies je. Dat is waar sport over gaat. Het belangrijkste wat we kunnen doen, is ons concentreren en goed spelen. De jongens uit Nieuw-Zeeland zullen absoluut laten zien waar ze van gemaakt zijn en zullen ons zeker niet laten winnen zonder een gevecht, vooral als ze een lange reis afleggen om te spelen.”

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Mindaugas Barauskas kijkt uit naar de World Cup: ‘Ik ga proberen te genieten’