Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mindaugas Barauskas stunt met eerste PDCNB-titel

Mindaugas Barauskas is de tweede Litouwer ooit die een PDC Nordic & Baltic Tour titel op zijn naam heeft geschreven. In de finale werd thuisfavoriet Tom Veje Kristensen verslagen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Zondagochtend begonnen 72 spelers aan het tweede toernooi van het seizoen in Denemarken. Vladimir Andersen was nu wél aanwezig, en kreeg een moeilijke eerste tegenstander; Cor Dekker. Dekker was scorend ijzersterk en wist hiermee de Deen met 6-2 te verslaan. Dekker vervolgde dit met overwinningen op Mattias Jönsson (6-1) en Ole Jørgensen (6-4) voor een plaats in de kwartfinales. Hierin was Daniel Larsson de tegenstander. In een spannende partij wist hij Larsson ook te verslaan, met 6-4 behaalde hij zijn tweede halve finale op een rij. Een finale zat er opnieuw niet in, Mindagaus Barauskas bleek in een matige partij met 6-2 te sterk te zijn.

Voor de finalisten van het eerste toernooi, Marko Kantele en Jeffrey de Graaf, was de laatste 16 het eindstation. Kantele liet zich verrassen door de Deen Tonni Sørensen (6-4), terwijl De Graaf kansloos was tegen Mindaugas Barauskas (6-4).

In de bovenste kant van het schema lag de weg op naar de finale, nadat Kantele werd uitgeschakeld. Vier Denen bleven over in de kwartfinales; Tom Veje Kristensen, Tonni Sørensen, Benjamin Drue Reus en Bent Lambertsen. Uiteindelijk was het Kristensen die zijn eerste PDC Nordic & Baltic Tour finale haalde na een 6-2 zege op landgenoot Reus bij de laatste 4.

Finale

In de finale begon Kristensen goed door Barauskas met een 60-finish meteen te breaken. Echter herstelde de Litouwer de zaken snel en kwam met legs in 15,14,19 en 18 pijlen op een 4-1 voorsprong. Kristensen vocht zich, mede door een aantal gemiste dubbels van Barauskas, terug in de partij. Na acht legs stond het dan ook gelijk; 4-4. Een 66-finish zorgde ervoor dat Barauskas als eerste op matchpoint kwam; 5-4. Kristensen hield ook zijn eigen leg, waardoor er een beslissende elfde leg aan te pas moest komen. Barauskas liet zijn klasse op het juiste moment zien, met een 97-finish in 14 darts trok hij de finale toch naar zich toe! Een eerste titel voor de Litouwer!

Mindaugas Barauskas: 79,06 / 29%
Tom Veje Kristensen: 72,26 / 36%

Uitslagen

Kwartfinales
Tom Veje Kristensen 6-3 Tonni Sørensen
Benjamin Drue Reus 6-1 Bent Lambertsen
Mindaugas Barauskas 6-4 Oskar Lukasiak
Cor Dekker 6-4 Daniel Larsson

Halve finales
Tom Veje Kristensen 6-3 Benjamin Drue Reus
Mindaugas Barauskas 6-2 Cor Dekker

Finale
Mindaugas Barauskas 6-5 Tom Veje Kristensen

Stand

Na twee toernooien leidt Marko Kantele het klassement, met Mindaugas Barauskas op kleine achterstand op plaats twee. De Graaf en Dekker bezitten op dit moment plaats nummer 4 en 5. Na tien toernooien kwalificeert de top twee zich voor het aankomende PDC WK.

  1. Marko Kantele 1325
  2. Mindaugas Barauskas 1250
  3. Tom Veje Kristensen 800
  4. Jeffrey de Graaf 725
  5. Cor Dekker 600
  6. Benjamin Drue Reus 500
  7. Paavo Myller 425
  8. Daniel Larsson 400
Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *