Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Missende Van Gerwen verliest van Huybrechts

Michael van Gerwen is uitgeschakeld op de Belgian Darts Open! Kim Huybrechts wist in eigen huis te stunten en met 6-4 te winnen. Lees er hier meer over.

Het was Kim Huybrechts die de partij mocht beginnen en zijn eigen leg hield in 19 darts. Michael van Gerwen antwoordde dit met een 16-darter in zijn eigen leg. In de derde leg kreeg Van Gerwen de kans op de break, maar miste twee pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Huybrechts met een 73-finish zijn eigen leg houden. Een leg later was het de Belg die de break wél plaatste, een 121-finish in 12 darts bracht de stand op 3-1.

In leg 5 kreeg Van Gerwen meteen de kans op de rebreak, maar miste opnieuw twee keer. Huybrechts verzilverde hierdoor de break via dubbel 7 voor 4-1. In leg 6 stopte de reeks van gewonnen legs voor de Belg, met een 14-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg. Een leg later was het toch Van Gerwen die de rebreak maakte, nadat Huybrechts een 80-finish miste op dubbel 10. ‘Mighty Mike’ kon daarna zijn eigen leg eenvoudig houden, waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was; 4-4.

Een spannende leg volgde. Van Gerwen kreeg de kans om zijn vierde leg op een rij te pakken, maar kreeg 80 niet van het bord. Huybrechts bleef koel en kwam via dubbel twee als eerste op matchpoint. Huybrechts vervolgde dit met een slechte leg, waardoor Van Gerwen alle kans kreeg om er 5-5 van te maken. Echter, gebeurde dit niet. De Nederlander miste 7 pijlen op de dubbel, waardoor Huybrechts de kans kreeg op 134! Via triple 18 gooide de Belg twee keer tops om met 6-4 te winnen van Van Gerwen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kim Huybrechts: 84,83 / 46,2%
Michael van Gerwen: 88,93 / 16,7%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *