Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Stephen Bunting

Missers bepalen wedstrijd tussen Searle en Bunting

Stephen Bunting heeft zich geplaatst voor de halve finales van de World Grand Prix. In een rommelige wedstrijd bleek hij de gelukkige. Ryan Searle miste veel dubbels, had veel bouncers en bracht zich zo uit de wedstrijd. Lees hier alles over deze kwartfinale.

Kleine fouten kost Bunting de set

De laatste kwartfinale tussen Stephen Bunting met de lichtste pijlen dit toernooi en Ryan Searle met de zwaarste pijlen van het toernooi. De eerste tikken van deze wedstrijd worden uitgedeeld door Ryan Searle, hij wist in de eerste leg gelijk te breaken met een 87-finish wanneer Bunting 82 niet weg kreeg. In de tweede leg kreeg Bunting nog wel kansen om terug te breken, maar deze benutte hij niet. Vervolgens wist Bunting de derde leg nog wel te houden, maar hij kreeg vervolgens 65 niet van het bord om in de vierde leg alsnog te breken. Ryan Searle profiteerde van deze missers en zo kon Searle de eerste set pakken met 3-1.

Searle zakt weg

In de tweede set zakte Searle ver weg. In de eerste leg miste Searle drie pijlen op de openingsdubbel en hij miste ook nog eens zes pijlen om deze leg binnen te halen. Ook in de derde leg mistte hij drie pijlen om te openen. Stephen Bunting wist hiervan te profiteren, hij brak gelijk in de eerste leg door die zes missers van Searle en Bunting wist deze break ook te verzilveren. Searle mocht nog wel een legje houden, maar Bunting kwam niet meer in gevaar in de vierde leg. Bunting wist de tweede set dus ook te stelen met 3-1.

Missers bepalen de wedstrijd

De wedstrijdverloop van deze wedstrijd werd vooral bepaald door missers. In de eerste twee legs van de derde set mistte beiden heren drie pijlen op de dubbel om te openen. Omdat Bunting in de eerste leg ook twee pijlen mistte om de leg te eindigen. kon Searle breken en hij verzilverde de break ook. In de vierde leg mistte Searle drie pijlen om te openen en mistte Bunting zelfs zes pijlen om te openen. Omdat Searle weer zes pijlen mistte om de leg te pakken, net zoals in de tweede set, kon Bunting weer terug breken. De vijfde leg startte Bunting met een 160 en dit was niet meer goed te maken. Bunting wist in de derde leg ook nog een hoogtepunt te scoren door een 104-finish te gooien om zijn leg te houden.

In de vierde set ging het openen wel prima. Hierdoor leek deze set wel regelmatiger te worden. Legs werden eenvoudig gehouden en zo leken we regelmatig naar een vijfde leg te gaan. In de vierde leg begon het einde voor Ryan Searle. In de vierde leg kreeg hij twee bouncers waardoor hij geen druk meer kon zetten op Bunting. Searle kreeg in de vijfde leg nog wel grote kansen om een vijfde set af te dwingen, maar hij mistte dubbels en grote vlakken. Hierdoor verging de kans voor Searle, Bunting gooide de vierde matchdart er uiteindelijk in.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Stephen Bunting: 87.08 / 37.04%
Ryan Searle: 83.59 / 23.5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *