Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Phil Taylor

Modus Darts kondigt WK voor senioren aan

Er waren al een aantal geruchten dat het World Senior Championship eraan zat te komen, maar zaterdagochtend heeft Online Darts het grote nieuws naar buiten gebracht; In 2022 wordt het eerste WK voor senioren gehouden. Lees hier meer.

Online Darts heeft zaterdagmiddag groot nieuws aangekondigd over een WK voor senioren. Dit wordt gedaan in samenwerking met Modus Darts en Snooker Legends, de organisatie achter de World Snooker Senior Tour. Een van de grotere namen die hier aan mee zullen doen is de 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. Hij gaat beginnen aan een comeback door het World Senior Championship te gaan spelen. Hij reageert als volgt: “Ik verloor vier jaar geleden mijn honger om te winnen, maar nadat ik het concept had gezien wat MODUS en Snooker Legends hebben samengesteld en vele jaren voor MODUS Sports heb gewerkt, kon ik het niet laten om een comeback te maken. Ik kan niet wachten om weer te gaan trainen op het oefenbord. Ik wil mijn oude rivalen laten zien dat ik nog steeds kan winnen. Ik domineerde de professionele tour, misschien kan ik dat ook bij de senioren.”

Naast Phil Taylor zijn ook Martin Adams, Andy Fordham, John Lowe, Bob Anderson, Richie Burnett, Keith Deller, Dennis Priestley, John Part en Les Wallace uitgenodigd om mee te mogen doen. Het deelnemersveld zal hoogstwaarschijnlijk uit 16 spelers bestaan, waaronder twee spelers die zich kwalificeren via een kwalificatietoernooi in november. Het kwalificatietoernooi is alleen voor spelers boven de 50 jaar.

De spelers zullen in begin 2022 in Londen gaan strijden om de WK-titel en prijzengeld van £25,000 voor de winnaar! De kans is echter wel klein dat we Raymond van Barneveld, Gary Anderson, Mervyn King en Steve Beaton in actie gaan zien, omdat zij immers nog tourkaarthouders zijn en niet mogen worden gestreamd bij non-PDC-toernooien.

De organisatoren zijn in gesprek met hoofdsponsors en televisieproducenten om het WK op TV uit te laten zenden. Meer informatie hierover volgt nog,

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *