Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mohd Nasir Bin Jantan - Nasir Bomba

Mohd Nasir Bin Jantan grijpt eerste Maleisische titel op Asian Tour

Mohd Nasir Bin Jantan heeft geschiedenis geschreven op de Asian Tour. Voor het eerste won een speler uit Maleisië een titel op het Aziatische circuit.

Na een World Cup waarin de Filipijnen de enigen uit Azië waren die echt indruk maakten, keerde de Asian Tour dit weekend terug in Singapore. In het geboorteland van Paul Lim verschenen, in tegenstelling tot het vorige weekend in Mongolië, wel weer de meeste topspelers aan de oche. Nitin Kumar, de nummer vier van de ranglijst, was vandaag het eerste slachtoffer: de Indiër ging al bij de laatste 64 onderuit tegen Sandro Eric Sosing (4-2).

De laatste 16 werd daarna een bloedbad: Lourence Ilagan, Christian Perez, Mikuru Suzuki en Man Lok Leung gingen hierin allemaal onderuit. Jun Matsuda en Lok Yin Lee konden hiervan ietwat profiteren, al vlogen zij er in de kwartfinales uit. Lang leek Paul Lim op weg naar de glorie in eigen land, maar ‘The Singapore Slinger’ werd in de halve finale overklast door de verrassende Mohd Nasir Bin Jantan. De man uit Maleisië had ook al Man Lok Leung en Lok Yin Lee verslagen, waardoor hij de finale haalde. Paolo Nebrida was daarin zijn tegenstander: de Filipijn, die afgelopen jaar nog op het WK stond, versloeg onder andere Rosendo Lubaton en Ryuta Arihara.

Met een 18-darter won Nebrida de eerste leg van de finale, maar Bin Jantan nam daarna stevig het initiatief over. Met legs in 16, 14 en 16 pijlen kwam hij snel op 3-1, waarna hij Nebrida weer aan zag sluiten. De Filipijn wist met een 17-darter de stand zelfs weer op 3-3 te brengen. Twee legs later werd er echter geschiedenis geschreven. Door legs in 14 en 18 pijlen te gooien greep Bin Jantan de zege en zo werd hij de eerste Maleisiër ooit die een titel op de Asian Tour won.

Uitslagen

Kwartfinales
Paolo Nebrida 4-0 Ryuta Arihara
Sandro Eric Sosing 4-1 Reynaldo Rivera
Paul Lim 4-3 Jun Matsuda
Mohd Nasir Bin Jantan 4-2 Lok Yin Lee

Halve Finales
Paolo Nebrida 5-0 Sandro Eric Sosing
Mohd Nasir Bin Jantan 5-1 Paul Lim

Finale
Mohd Nasir Bin Jantan 5-3 Paolo Nebrida

Stand

Door zijn titel komt Bin Jantan meteen binnen op plek 17. Reynaldo Rivera en Lee Lok Yin klimmen over de afwezige Xiaochen Zong heen en openen de jacht op Nitin Kumar.

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *