Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damian Mol

Mol en Plaisier naar Final Stage, Tricole maakt indruk

Damian Mol en Wesley Plaisier hebben zich op dag één van Q-School 2022 meteen geplaatst voor de final stage. De Nederlanders worden onder andere vergezeld door Thibault Tricole en Mario Vandenbogaerde, die beide indruk maken.

EU Q-School Groep A

Vanwege coronamaatregelen in Duitsland is de Europese Q-School verdeeld in twee groepen. De eerste groep begint al om 10 uur, de tweede om 3 uur. Op papier leek de eerste groep veruit de sterkste en dat bleek ook daadwerkelijk zo te zijn. In ronde twee werd het eerste gemiddelde van boven de 100 genoteerd: de Deen Vladimir Andersen, net terug van een schorsing, begon zijn dag met een gemiddelde van 102.95 en een 5-0 zege. Brian Raman, Christian Kist en Lukas Wenig begonnen minder: de drie kanshebbers op een Tour Card scoorden allemaal geen punten op dag één.

Bij de laatste 32 volgde de wedstrijd van de dag. Andreas Harrysson versloeg Fabian Rötzsch met 5-4, beide mannen kwamen qua gemiddelde net uit boven de 101. Jules van Dongen, de Nederlandse Amerikaan, kende ook een prima start. ‘The Dutch Dragon’ haalde de laatste 16 en verdiende drie punten.

Aan het einde van het toernooi bleven er vier bekende namen over die zich verzekerden van een plek in de final stage. Mario Vandenbogaerde, die al een aantal jaar laat zien dat hij klaar is voor de stap naar de PDC, sloeg meteen toe. Chris Landman werd in de finale verslagen, al zal ook de Nederlander de final stage wel gaan halen. Damian Mol zal dit ook doen: de Nederlander was in zijn finale te sterk voor de Hongaar Patrik Kovacs. Andreas Harrysson verzekerde zich ook van een plek in de volgende ronde. De Zweed maakte flink indruk en mag als kanshebber voor een Tour Card worden aangeduid. Stefan Bellmont completeerde het viertal. De Zwitser speelde zijn beste partij van de dag in de finale en versloeg zo Ronny Huybrechts.

Mario Vandenbogaerde 5-4 Chris Landman
Stefan Bellmont 5-3 Ronny Huybrechts
Andreas Harrysson 5-2 Jeremy van der Winkel
Damian Mol 5-3 Patrik Kovacs

EU Q-School Groep B

Net over drie begon de tweede lading aan spelers aan hun jacht op een plek in de final stage. Het deelnemersveld leek hier een stuk minder sterk, maar toch waren ook hier wel wat topspelers te vinden. Roman Benecky, die afgelopen WK een prima partij speelde, kon zelfs al na ronde twee de zaal verlaten. De Tsjech verloor met 5-2 van Tony Martinez. Roxy-James Rodriguez, die zijn twee broertjes hoopt te evenaren, verloor in ronde drie van Tomas Houdek. Ook Willem Mandigers ging er in deze ronde uit. Vincent van der Meer maakte van onze landgenoten indruk, maar voor hem was de laatste 16 het eindstation. Twee andere Nederlanders haalden wel de finale: Wesley Plaisier en Ryan de Vreede.

Plaisier kende een overtuigende dag, met meerdere gemiddeldes van boven de 90, waarvan één keer 98.78. In de finale versloeg hij Kai Gotthardt, die ook de hele dag sterk speelde. In een beslissende leg gooide Plaisier een 15-darter. Thibault Tricole verzekerde zich ook van een plek in de volgende ronde. De Fransman was veruit de beste van het veld en kwam qua gemiddeldes niet één keer onder de 88 uit. Hij liet zo nog maar eens zien een enorme kanshebber te zijn voor een Tour Card. Twee Duitsers completeerden het kwartet. Ricardo Pietreczko en Daniel Klose waren in hun finales respectievelijk te sterk voor Nico Kurz (5-2) en Tomas Houdek (5-2).

Thibault Tricole 5-2 Ryan de Vreede
Daniel Klose 5-2 Tomas Houdek
Wesley Plaisier 5-4 Kai Gotthardt
Ricardo Pietreczko 5-2 Nico Kurz

Stand

Net als bij de UK zijn de verliezend finalisten logischerwijs de lijstaanvoerders op de Order of Merit. De volledige ranglijst is hier te vinden.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *