Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damian Mol

Mol & Sparidaans voor het eerst naar Euro Tour: 6 NL’ers ook naar België en Tsjechië

Vandaag was er de kwalificatie voor de Euro-Tour toernooien in België en Tsjechië, meerdere Nederlanders wisten de kwalificatie te overleven. Damian Mol & Jeffrey Sparidaans wisten zich voor het eerst te plaatsen voor een Euro-Tour, Raymond van Barneveld was wederom een van de gelukkige die mag afreizen, ook Richard Veenstra is van de partij. Lees hier meer.

Belgian Darts Open

Deze ochtend mocht er wederom gestreden worden voor diverse plekken op de Euro-tour toernooien, die later dit jaar zullen plaatsvinden. De Nederlanders deden het hierbij niet onverdienstelijk. Mol begon de dag sterk en won met een 103,16 gemiddelde van de Engelsman Scott Williams. Daarna moest Niels Zonneveld er aan geloven. Zonneveld die nog wel op een voorsprong kwam met 0-1, kon niet voorkomen dat Mol met 6-2 te sterk was. En dus mag hij zich opmaken voor zijn eerste Euro-Tour later dit jaar in Wieze, België.

Voor Van Barneveld was het wederom raak, hij won zijn beslissende partij van Mickey Mansell en zal wederom te bewonderen zijn op een Euro-tour. Ook Veenstra kwalificeerde zich opnieuw.

Jermaine Wattimena toont maar weer eens aan waarom hij regelmatig goede resultaten heeft behaald, met eerst een overwinning op Scott Waites met een gemiddelde van rond de honderd, zet hij daarna Keegan Brown met 6-1 op zijn plek.

Martijn Kleermaker had voor zijn doen een relatief makkelijke middag. Hij won met twee degelijke wedstrijden van een mindere Connor Scutt en Martin Lukeman. Kleermaker zal dus ook te bewonderen zijn binnenkort in België.

Czech Darts Open

Ook vanmiddag stond er een Euro-Tour kwalificatie op het programma, nu was kwalificatie voor Tsjechië het hoofddoel. Veel Nederlanders wisten zich te plaatsen voor de finaleronde, waarvan 5 Nederlanders kwalificatie afdwong.

Richard Veenstra wist zijn vorm van vanochtend te behouden, Veenstra won gemakkelijk met overwinningen op Danny van Trijp en John-Rowby Rodriguez. Ook voor Martijn Kleermaker was het dubbel raak, met een 6-0 overwinning op de Duitser Ricardo Pietreczko en een zwaarbevochten 6-5 overwinning op Kevin Burness hadden beide Nederlanders een goede dag achter de rug.

Ook Jeffrey Sparidaans mag zich binnenkort melden voor zijn eerste Euro-Tour als huidig tourcardhouder, hij was met een overwinning van 6-2 te sterk voor de Belgische Robbie Knops.

Geert Nentjes en Vincent van der Voort hebben zich ook beiden weten te plaatsen voor het Euro-Tour evenement in Tsjechië. Van der Voort was in zijn eerste ronde te sterk voor onze landgenoot Niels Zonneveld, waarna Scott Williams wederom 1 leg te kort kwam voor kwalificatie, het werd 6-5. Met overwinningen op Callan Rydz & Ritchie Edhouse is ook Nentjes van de partij!

Belgian Darts Open (Euro Tour 7)
Krzysztof Ratajski
Bradley Brooks
Jose de Sousa
Jeff Smith
Cameron Menzies
Daryl Gurney
Ricky Evans
Jermaine Wattimena
Ross Smith
Gary Anderson
Robert Owen
Dylan Slevin
Graham Usher
Richard Veenstra
James Wade
Keane Barry
Ian White
Damian Mol
Callan Rydz
Raymond van Barneveld
Chris Dobey
Matt Campbell
Martijn Kleermaker
Ted Evetts

Czech Darts Open (Euro Tour 8)
Darius Labanauskas
Kim Huybrechts
Jose de Sousa
Martin Lukeman
Dimitri van den Bergh
Steve Beaton
Stephen Bunting
Martijn Kleermaker
Bradley Brooks
Dylan Slevin
Ross Smith
Matt Campbell
Madars Razma
Gary Anderson
Brendan Dolan
Ian White
Mario Vandenbogaerde
Jamie Hughes
Richard Veenstra
Mike de Decker
Geert Nentjes
Vincent van der Voort
Jeffrey Sparidaans

Karel Sedlacek

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Mol & Sparidaans voor het eerst naar Euro Tour: 6 NL’ers ook naar België en Tsjechië