Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen

Mooie zege voor Van Gerwen, na 11 gemiste matchdarts

Een goede start voor Michael van Gerwen, maar vlekkeloos ging het niet. Toch wat spanning met de dubbels, waardoor hij 2 legs afstond. Lees hier meer.

Vitezslav Sedlak mocht de partij beginnen. De mannen gingen gelijk op, maar de Nederlander stond als eerst op een finish en checkte 56 voor een eerste voorsprong. Hij pakte meteen de leg af van de Tsjech en mocht beginnen aan de volgende. Ook hier was Van Gerwen scorend beter en hij checkte 32 met een pijl om zijn eigen leg te houden. Ook wist hij 56 hierna uit te gooien en binnen no-time stond het 3-0. In de vierde leg zette Van Gerwen hem weg op 112, die hij erna uit wist te gooien voor een 4-0 voorsprong. Ook de leg hierna was de Nederlander opnieuw de sterkere en wist met een 32 check 5-0 te maken. 

Hierna werd het spannend. Van Gerwen had nog een leg nodig, maar kreeg deze zeker niet zomaar. Hij zette hem door middel van een bullseye op 170, maar eerst kreeg Sedlak een kans op 164. Deze miste hij op de bull, alleen wist Van Gerwen ook niet te checken. Dit bekende dat de Tsjech nog 3 pijlen kreeg voor 25. Deze had hij dan ook alle 3 nodig, maar hij wist hem wel te checken. Het werd 5-1. Ook de leg hierna was spannend. De Nederlander zette hem weg op 170 door 171 te gooien. Deze wist hij niet uit te gooien, net zoals de 114 die hij liet staan. Hierna kwamen matchdarts 2, 3 en 4, maar ook deze waren mis. Sedlak checkte 32 om nog een leg van Mighty Mike af te snoepen. In de laatste leg had Van Gerwen nog eens 8 pijlen nodig om uiteindelijk dubbel 2 uit te kunnen gooien. Michael van Gerwen wist 6-2 te winnen na 11 gemiste matchdarts. 

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 85.90 / 31.58%
Vitezslav Sedlak: 77.14 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *