Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Moreno Blom

Moreno Blom stunt niet en verliest van titelhouder Neil Duff

Na de overwinning van Jelle Klaasen was Moreno Blom de tweede Nederlander op het podium van de Lakeside Country Club op dinsdagavond. Hij speelde tegen titelhouder Neil Duff.

Blom mocht de wedstrijd tegen de Noord-Ier beginnen, maar moest in de eerste leg al een break incasseren. De break werd door Duff verzilverd met een 66-finish, waarna Duff ook de derde leg op een rij pakken. Met een 64-finish was de set snel in handen van de Noord-Ier. Ook de eerste leg van de tweede set leek naar Duff te gaan, maar gemiste dubbels braken hem op. Blom zorgde met een 56-finish voor de break, maar moest de re-break incasseren met een 15-darter van Duff. Legs drie en vier gingen met de pijlen mee, waarna Blom de set pakte met een 25-finish in 14 darts.

Na de eerste onderbreking begon Blom beter dan Duff. De eerste leg ging in 21 darts naar de Nederlander en via tops-tops kwam hij zelfs op 2-0 in legs. Hier bleef het echter bij voor Blom. Duff pakte drie legs op een rij, waarvan één met een 105-finish. Met een 18-darter kaapte hij de set voor de neus van Blom weg. De Mijdrechtse darter plaatste met een 17-darter meteen de break in de vierde set, maar zag Duff meteen terug breken. De derde leg ging via de dubbel 4 wel met de darts mee, waardoor Duff op matchpoint kwam. Blom finishte 120 in de vierde leg, maar moest Duff zien te breken. Dit lukte echter niet. Duff gooide de dubbel 1 en schakelde Moreno Blom uit.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Moreno Blom: 77,93 / 29,3%
Neil Duff: 84,38 / 39,2%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen Fotografie
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *