Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Moreno Blom - Romanian Darts Festival 2022

Moreno Blom zorgt voor zakelijke overwinning bij Lakeside-debuut

Moreno Blom heeft zijn debuut op Lakeside winnend afgesloten. Zondagmiddag wist hij de Hongaar Gabor Takacs met 2-0 in sets aan de kant te zetten. Lees hier meer.

Na een lange tijd wachten mocht de talentvolle Moreno Blom zondagmiddag zijn debuut maken op Lakeside! De Nederlander ging met veel zelfvertrouwen zijn allereerste WK in, nadat hij afgelopen weekend in Servië nog twee finales bereikte en daarvan één won. In de eerste ronde was de Hongaar Gábor Takacs de tegenstander, de winnaar van het Iceland en Swiss Open in 2022.

Blom mocht de partij beginnen, maar na vijf missers op de dubbels ging de leg toch naar Takacs. Dit vervolgde Takacs met een 19-darter om de break te verzilveren. In leg 3 kwam Blom op het scorebord, met een 180’er, een score van 156 en het raken van dubbel 12 leverde hem dit een 13-darter op voor 2-1. Dit scorende vermogen nam hij mee naar de vierde leg en kon zo in 19 pijlen terug breken naar 2-2. In de beslissende leg kregen beide heren een setdart, maar was het Blom die via dubbel 10 alsnog de set hield.

In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg miste Takacs één pijl op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waarna Blom met een 17-darter een belangrijke break plaatste. Een leg later maakte de Nederlander het met een ijzersterke leg af. Met o.a. een 180’er produceerde Blom een 14-darter om de wedstrijd met 2-0 (3-2,3-1) in sets naar zich toe te trekken. Regerend Lakeside-kampioen Neil Duff wacht woensdagavond in ronde twee.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Moreno Blom: 78,09 / 32%
Gabor Takacs: 72,09 / 25%

Image courtesy of FOTO: Facebook Romanian Darts Festival
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *