Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mozhgan Rahmani vertelt over darts in Iran in ‘Darts Around the Globe’

Nadat vorige week Devon Petersen als eerste gast mocht aanschuiven bij de ‘Darts Around the Globe’ podcast, reist presentator Pim Huberts virtueel af naar Iran. Mozhgan Rahmani, een van de beste dartsters uit Azië, vertelt meer over haar land.

Zelfs in de meest onveilige regio’s van de wereld wordt er darts gespeeld. En niet zo’n beetje ook. We wisten al dat de Iraanse jeugd een aardig niveau kon darten (zie medailles op de WDF World Cup), maar ook de volwassenen kunnen er wat van.

In de meest internationale wereldkampioenschappen, de C.O.V.I.D. online dart kampioenschappen, deden tientallen Iraniërs mee voor de titel. Een van hen was Mozhgan Rahmani, de bekendste darter uit Iran. Met veel volgers op social media is ook zij een echte ambassadeur van het darten in Iran. De voormalig wiskunde lerares won in haar korte carrière al meerdere WDF-titels, waarvan de Malaysia Open het meest befaamd is.

Hoe komt iemand met de darts sport in aanraking in een land dat nog nooit een professionele darter heeft gezien? Hoe ziet Rahmani haar toekomst tegemoet? Reizen vanuit Iran of toch verhuizen naar de grotere dartlanden?

Luister het hier in de tweede aflevering van ‘Darts Around the Globe’:

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Mozhgan Rahmani vertelt over darts in Iran in ‘Darts Around the Globe’