Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Muramatsu grijpt eerste Asian Tour titel na winst op Asada

Een Japanse finale in Japan. Sterspelers Seigo Asada en Haruki Muramatsu mochten in de eindstrijd tegen elkaar spelen, met Muramatsu de verdiende winnaar. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
De halve finales tijdens het derde toernooi van het jaar werden gevuld met alleen maar bekende namen. Drie ervan haalden zelfs het laatste WK, namelijk Seigo Asada, Royden Lam en Noel Malicdem. Zij werden vergezeld door voormalig Tour Card houder en World Cup of Darts deelnemer Haruki Muramatsu. In eigen land begon Muramatsu met een 5-3 overwinning op Ki Fu Ng. Vervolgens versloeg hij Kamarudin Ahmad (5-0), Akihito Morita (5-1), Shingo Enomata (5-3) en Melvin Kent Pelona (5-2). Landgenoot Asada gooide zich een weg langs Joey Tam (5-1), Shunsuke Suzuki (5-0), Nobuyuki Ishii (5-0), Paul Lim (5-0) en Kensei Sagawa (5-3).

Royden Lam won toernooi 1 en haalde nu zijn tweede halve finale van het jaar. Tegen Masaki Mise (5-1) en Ryuki Onishi (5-0) boekte hij een simpele overwinning, maar tegen Alexis Toylo moest hij terugkomen van een 4-3 achterstand naar een 5-4 overwinning. Hiroki Yasuda (5-1) en Yuta Hamabe (5-3) waren vervolgens de laatste slachtoffers. Noel Malicdem haalde wist zich na een zwak eerste weekend ook te verbeteren en haalde de laatste vier na overwinningen op Kazumi Suzuki (5-1), Shouichi Hayashi (5-1), Yuki Yamada (5-4), Paolo Nebrida (5-3) en Lourence Ilagan (5-3).

Halve Finales
De eerste halve finale ging tussen twee uitblinkers op het afgelopen WK. Seigo Asada en Noel Malicdem lieten hun beste kant zien in Ally Pally en hopen zich dit jaar weer te kwalificeren. Een slecht eerste weekend volgden ze nu op met een goed derde toernooi. Het was Malicdem die aan de wedstrijd mocht beginnen, maar Asada was de eerste die toesloeg. Met een 13-darter brak hij meteen. Met een 150-finish won hij vervolgens ook zijn eigen leg, waarna Malicdem met een 15-darter op het bord kwam. Asada kwam op 3-1 met nog een 13-darter, waarna hij legs in 16 en 15 pijlen de winst naar zich toetrok.

Asada: 106.6/56%
Malicdem: 89.2/25%

Royden Lam mocht in halve finale nummer twee gaan proberen zijn tweede finale van het jaar te halen. Hij moest hierin dan wel af zien te rekenen met Haruki Muramatsu. De Japanner begon aan de wedstrijd, stond na 12 pijlen op tops, maar door een aantal gemiste pijlen was het Lam die als eerste toesloeg. Een 11-darter in zijn eigen leg verdubbelde de voorsprong voor de man ui Hongkong. Een leg in 16 en 17 pijlen van Muramatsu zorgden echter weer voor een gelijke stand. Alle legs gingen daarna met de beginnende speler mee. Muramatsu won de wedstrijd met een 16-darter en behaalde zo zijn eerste Asian Tour finale ooit.

Muramatsu: 89.7/33%
Lam: 90.4/33%

Finale
Het thuispubliek kreeg de gewenste finale. De twee topspelers uit Japan haalden de finale, iets wat in het vorige weekend geen Japanner lukte. Asada maakte vooral in de halve finale indruk en wist voorafgaand aan de finale ook de bull te winnen. Een 14-darter van Muramatsu leverde echter een flitsend begin op. Zijn eigen leg hield hij vervolgens ook, dit in 18 pijlen. Een 92-finish leverde Asada een leg op, maar Muramatsu pakte ook zijn leg, nadat Asada twee pijlen op een dubbel miste. Een 18-darter bracht Muramatsu zelfs nog maar één leg verwijderd van de overwinning. Een 11-darter van Asada bracht de spanning nog wat terug, zeker nadat hij ook de volgende leg pakte. Toch was het Muramatsu die de wedstrijd won, door zijn eigen leg in 13 pijlen uit te gooien.

Muramatsu: 88.9/50%
Asada: 98.9/30%

Verrassingen
Paul Lim, die in het eerste weekend nog twee keer de finale haalde, verloor vandaag al bij de laatste 16 van Seigo Asada. Dit gebeurde zelfs met de ruime cijfers 5-0. In een wedstrijd van hoog niveau verloor Lourence Ilagan in de kwartfinale van Noel Malicdem, terwijl Kai Fan Leung al bij de laatste 128 verloor van Shingo Enomata (5-1).

Order of Merit
Door zijn overwinning stijgt Muramatsu naar plaats drie, terwijl Asada een sprong maakt naar de vijfde plek. Het succesvolle World Cup team van 2018 lijkt zo weer als team op weg naar dit toernooi. Paul Lim behoudt de leiding.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.