Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Muramatsu grijpt titel in eigen land, Ilagan wéér finale

Haruki Muramatsu heeft het eerste weekend van de Asian Tour 2023 afgesloten met een titel. In eigen land versloeg de Japanner Lourence Ilagan in de finale.

Waar Lourence Ilagan op de zaterdag al domineerde, deed de Filipijn dat op de zondag nog een keer dunnetjes over. ‘The Gunner’ werd twee keer behoorlijk onder druk gezet, maar in het derde toernooi van het jaar noteerde hij uiteindelijk toch zijn derde finale. In de halve finale had hij hiervoor Seigo Asada aan de kant gezet. ‘The Ninja’ lijkt na een aantal minder jaren, waarin hij steeds weer het WK misliep, weer op niveau te komen. Met een gemiddelde van 102.71 bij de laatste 64 liet hij dit aan iedereen zien. Een finale zat er nog niet in, maar er volgen dit jaar nog genoeg toernooien.

Man Lok Leung kon zijn overwinning van zaterdag geen goed vervolg geven: de speler uit Hongkong vloog er in zijn eerste wedstrijd al uit tegen Yuki Sugiyama (4-2). Christian Perez en Paul Lim, die beide op zaterdag niet uit de verf kwamen, wisten ook nu weinig indruk te maken. Perez verloor bij de laatste 16, Lim bij de laatste 32. Haruki Muramatsu wist wel te floreren. De Japanner gooide vijf wedstrijden op rij met een gemiddelde van boven de 90, waardoor de finale werd behaald. Met vier 18-darters op rij kwam hij in de eindstrijd ook snel op 4-1, maar door een sterke fase van Ilagen werd het alsnog 4-4. Met een 14-darter vond Muramatsu op het juiste moment echter de leg die hij nodig had. Net als in 2019, ook toen won hij het derde toernooi, greep de Japanner de titel.

Uitslagen

Kwartfinales
Lourence Ilagan 4-1 Kenichi Ajiki
Seigo Asada 4-1 Toru Suzuki
Alexis Toylo 4-2 Shingo Enomata
Haruki Muramatsu 4-1 Motomu Sakai

Halve Finales
Lourence Ilagan 5-2 Seigo Asada
Haruki Muramatsu 5-1 Alexis Toylo

Finale
Haruki Muramatsu 5-4 Lourence Ilagan

Stand

Lourence Ilagan voert na drie toernooien de Asian Tour ruim aan. Leung en Muramatsu bezetten plek twee en drie, terwijl Asada het op dit moment moet doen met plek zeven. In 2019 mocht de top vier naar het WK, de PDC heeft de officiële regels van dit jaar nog niet bekend gemaakt.

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *