Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nordic Darts Masters 2021

MVG pakt eerste titel van 2021 tegen fenomenale Sherrock

Michael van Gerwen heeft dan eindelijk zijn eerste titel van het jaar gepakt. Op de Nordic Darts Masters was hij in de finale te sterk voor Fallon Sherrock, die een fenomenale finale speelde. Lees hier het verslag van de halve finales en finale.

Halve Finale 1: Fallon Sherrock vs Dimitri van den Bergh

Sherrock mocht de wedstrijd beginnen. Sherrock pakte meteen de eerste leg van de wedstrijd met een 16-darter. Van den Bergh pakte daarna de volgende leg met een 11-darter. De volgende drie legs werden ook gepakt door de Belg. Het stond 4-1, en zo gingen we de eerste pauze in. Fallon Sherrock mist veel dubbels, waardoor ze geen leg kon pakken. Van den Bergh speelde erg goed tegen Sherrock. Van den Bergh pakte ook de volgende drie legs. Die legs gingen uit in 18,11 en nog een keer 18 pijlen. Na de 7-legs streak van de Belg pakte Sherrock een leg met een 11-darter. In de tiende leg miste Van den Bergh een 104-finish op dubbel 16. Maar een beurt later gooide de Belg dubbel 9 uit om 8-2 voor te staan tegen Sherrock. In de elfde leg gooide Sherrock een 106-finish om op 8-3 te komen. De twaalfde leg ging naar Van den Bergh met een 14-darter. Een leg daarna gooide Sherrock een 70-finish uit om dubbel 20 om op 9-4 te komen in het voordeel van Van den Bergh.

Maar toen kwam er een break. Sherrock trok de veertiende leg naar zich toe en mocht de vijftiende leg beginnen. De vijftiende leg pakte Sherrock ook. Zo gingen we de derde pauze in. In de zestiende leg miste Sherrock een 56-finish om op 9-7 te komen, maar die miste ze waardoor Van den Bergh de zestiende leg naar zich toe trok. De zeventiende leg ging naar Sherrock. Met een 89-finish pakte Sherrock ook de achttiende leg. Het stond 10-8 voor de Belg. De volgende twee legs gingen naar Sherrock, waardoor het op 10-10 kwam. De beslissende leg! Sherrock begon gelijk goed met een 180. Van den Bergh raakte geen triple meer. Sherrock sloot de wedstrijd af met een 100-finish op dubbel 10. Sherrock won met 11-10 en is door naar de finale.

Fallon Sherrock: 88.39 / 35.48 %
Dimitri van den Bergh: 89.88 / 26.32 %

Halve finale 2: Michael van Gerwen vs Jonny Clayton

Jonny Clayton heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als de ‘angstgegner’ van Michael van Gerwen. De Welshman lijkt vaker de onderlinge duels te winnen dan de Nederlander, en dus beloofde vanavond weer een echte strijd te worden. Met en 15-darter begon Clayton ook meteen goed, waarna MVG met een 14-darter ook sterk uit de startblokken schoot. Clayton hield het in de eerste sessie bij nog twee 15-darters: leg vijf won hij met een 106-finish. Met een 11-darter tussendoor beperkte Van Gerwen de schade. Het tweede blok van vijf legs was volledig voor de Nederlander. MVG won alle vijf de legs, waarvan een 13-darter de beste was. De stand kwam zo dus op 7-3 en MVG had de touwtjes stevig in handen.

Met een 13-darter deed Clayton iets terug, maar een sterke 112-finish bracht de stand op 8-4. Clayton probeerde te versnellen met een 11-darter, maar Van Gerwen was niet onder de indruk en volgde met een 13-darter. Twee 15-darter van beide mannen later kwam de stand op 10-6 en zo kwam MVG dus op matchpoint. Clayton wist het noodlot nog één leg uit te stellen, maar met 11-7 werd de wedstrijd toch beslist. Een eerste TV-finale van 2021 voor Van Gerwen dus.

Michael van Gerwen: 102.8 / 52.38%
Jonny Clayton:
103.13 / 46.67%

Finale: Fallon Sherrock vs Michael van Gerwen

Op papier leverde dit een legendarische finale op. Voor de eerste keer bij de PDC haalde een vrouw de finale van een gemixed toernooi op TV, historisch. Ook al zou MVG winnen, dan zou het ook wat betekenen: zijn eerste titel dit jaar. Hij liet snel zien dat hij ook zeker van plan was om die titel binnen te slepen: met twee 15-darter (plus 110-finish) pakte hij een snelle voorsprong. Sherrock beet echter snel van haar af. Met een 14-darter brak ze MVG, waarna een 13-darter haar een gelijke stand opleverde. Een 14-darter leverde nog een break op, waardoor ze zelfs met een voorsprong de onderbreking in ging. Van Gerwen leek dit niet verwacht te hebben, maar sloeg met een 14-darter snel weer toe na de pauze. Sherrock was echter niet onder de indruk, integendeel: met legs in 14 , 13 en 14 pijlen pakte ze zelfs een voorsprong van drie legs. MVG moest vol aan de bak en kon de schade met een knappe 72-finish nog maar net beperkt houden tot 6-4.

Met een 122-finish deelde Van Gerwen na de tweede pauze een tikje uit, maar door een leg later tops te missen vanaf 154 zag hij Sherrock ook gewoon haar leg houden. Toch leek nu het moment te komen dat wedstrijd langzaam ging draaien. Nadat Van Gerwen zijn eigen leg hield brak hij dan uiteindelijk Sherrock, dit in 14 pijlen. Met een 17-darter was daar dan ook weer de voorsprong. Een 14-darter leverde hem nog een break op. Sherrock begon ook minder te scoren, waardoor MVG steeds meer kansen kreeg. Die had hij ook nodig in zijn eigen leg, maar door met zijn laatste pijl dubbel 4 te vinden sloeg hij wel toe. Het matchpoint was bereikt en de eerste matchdart was ook meteen raak. Met een 14-darter maakte de Nederlander het af. Een eerste titel van het jaar voor MVG, terwijl Sherrock ondanks haar verlies zeker trots mag zijn op haar prestatie.

Michael van Gerwen: 98.54 / 37.93%
Fallon Sherrock: 96.2 / 58.33%

Image courtesy of FOTO: Mikal Schlooser (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *