Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

MVG rekent af met vloek en verslaat Kuivenhoven

In navolging van Niels Zonneveld heeft ook Michael van Gerwen de kwartfinales van de World Series of Darts Finals gehaald. In een Nederlands duel versloeg hij zijn angstgegner Maik Kuivenhoven.

Dag twee van de World Series Finals in Amsterdam werd afgesloten met een Nederlands onderonsje: Michael van Gerwen tegen Maik Kuivenhoven. Op papier lijkt Van Gerwen dan de grote favoriet, maar MVG won nog nooit van Kuivenhoven. In onderlinge duels staat het 2-0. Toch kan op basis van recente vorm toch zeker een favoriet worden aangewezen. Met een 12-darter en 108-finish liet Van Gerwen ook meteen zien dat hij dat was. Kuivenhoven haakte echter goed aan en met een 14-darter maakte hij gelijk.

Van Gerwen komt met de schrik vrij

Kuivenhoven was scorend een stuk beter begonnen dan op vrijdag en wist goed partij te bieden aan Van Gerwen. MVG won zijn eigen leg wel in 18 pijlen, maar Kuivenhoven haakte met een 14-darter aan. Voor de pauze was er even een minder momentje van de debutant, waardoor het toch 3-2 werd voor ‘Mighty Mike’. Na de pauze was het aan de nummer drie van de wereld om door te stoten naar 5-2. En leg later kwamen er ook meteen matchdarts, maar na twee missers gunde hij Kuivenhoven zo toch nog een leg. Zat er dan toch ergens in Van Gerwen zijn hoofd dat hij nog nooit van Kuivenhoven won? Hij gaf namelijk ook nog zijn eigen leg weg, waardoor er een beslissende leg leek te gaan komen. Echter miste Kuivenhoven daarna zes pijlen om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen, waardoor Van Gerwen ontsnapte. Morgen wacht een in topvorm verkerende Mervyn King en dus zal het een stuk beter moeten.

Gemiddelde/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 92.92 / 40%
Maik Kuivenhoven: 90.02 / 26.67%

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *