Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen verslaat Cullen nu ruim

Michael van Gerwen heeft zijn tweede ronde partij gewonnen van Joe Cullen. Het werd uiteindelijk 11-5. Joe Cullen kon in het begin wel mee, maar miste te veel kansen. MvG begon fantastisch met een 11-darter en een 12-darter in de eerste sessie, zo was de marge gemaakt. Lees hier alles over deze partij.

Fenomenale vijfde leg levert MvG marge

Michael van Gerwen startte in de eerste ronde al met een finish op de Bull en dat deed hij in deze tweede ronde weer. In de eerste leg ging 85 gelijk uit via de Bull en voor een 15-darter. In de tweede leg gooide Van Gerwen ook zijn eerste 180-er en via een 82-finish werd het ook 2-0 via een 12-darter. Cullen wist de derde leg zelf te houden, het spektakel kwam in de vijfde leg. In de vijfde leg werden er vier 180-ers gegooid. Cullen miste de Bull ruim en Van Gerwen profiteerde met zijn tweede break en een 11-darter. Van Gerwen noteerde in de eerste sessie een gemiddelde van 111.1.

Tweede sessie een stuk slechter

Cullen maakte in de eerste leg van de tweede sessie gelijk een break goed. Van Gerwen was niet in 12 pijlen uit en Cullen profiteerde met een 81-finish. In de achtste leg miste Van Gerwen vijf pijlen op de dubbel en Cullen miste er vier. Uiteindelijk pakte MvG de leg met een 23-darter. In de tiende leg had Van Gerwen een 177 nodig om zichzelf ruimte te bieden. Uiteindelijk heeft MvG in een matige sessie een break in moeten leveren.

Cullen krijgt het niet meer voor elkaar

Michael van Gerwen kreeg in de eerste leg van de derde sessie een mooie kans om te breken, nadat hij al drie pijlen op D20 had gemist, kreeg hij nog drie pijlen op D10. Deze miste MvG niet. Dit was ook het moment dat Cullen brak. In de twaalfde leg mocht MvG zijn leg bijvoorbeeld houden met een 16-darter terwijl Cullen nog op 170 stond. Wanneer MvG in de veertiende ook 68 weg poetste, leek het wel beslist. Het ging zeker niet makkelijk. In de vijftiende leg miste Cullen ook nog drie pijlen op de dubbel, waardoor Van Gerwen op matchpoint kwam. In de zestiende leg gooide MvG nog een 180-er en dit was genoeg om de wedstrijd te pakken. MvG won zo de tweede ronde eenvoudiger dan de vorige.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 97.12 / 34.4%
Joe Cullen: 90.19 / 25.0%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *