Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Na Wilson pakt ook Webster tourkaart terug

Dag twee van Q-school in Milton Keynes is gewonnen door voormalig nummer 14 van de wereld Darren Webster. Webster versloeg in de finale een andere bekende Scott Waites met ruime cijfers. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Dag twee van Q-school was niet de dag van de vrouwen. Sherrock verloor wederom haar eerste ronde partij en ook Ashton kon al snel de koffers pakken. Een betere dag werd het voor Darren Webster die liet zien dat hij nog steeds aardig kan darten en de dag won. Scott Waites die verassend zijn tourkaart verloor liet ook zien dat met zijn vorm niks mis is. Met onder andere zeges op Jamie Clark en Conor Heneghan. Ook oud gediende Mickey Mansell behaalde weer een kwartfinale en staat er goed voor in de rankings. Wie er minder voor staan is onder andere Matthew Edgar. Na twee dagen nog puntloos. Ook Steve Brown en Nick Kenny zijn na twee dagen nog puntloos en het lijkt voor deze mannen zaak om een dag te winnen.

De internationale spelers deden het redelijk vandaag. Portela, Gates en Puha behaalde hun eerste punt vandaag op Q-school. Voor Lauby was het een slechte dag. Gister behaalde de Amerikaan de laatste 16, maar vandaag was de eerste ronde zijn eindstation met een kansloze nederlaag. Voor Kai Fan Leung is nog alles mogelijk. De man uit Hong Kong behaalde zijn tweede punt vandaag en lijkt constant. Canadees Jacob Taylor was de beste buitenlander vandaag met een laatste 16 plek waar hij zijn meerdere in Ted Evetts moest herkennen.

Stand

Na twee dagen leidt de Schot Jamie Clark de ranking met evenveel punten als Mickey Mansell, Cameron Menzies, Scott Waites en Ritchie Burnett. Daarachter volgen vijf spelers met 4 punten. Het worden nog twee spannende dagen in Milton Keynes, de top 13 na het vierde toernooien pakken een felbegeerde tourkaart.

1. Jamie Clark 5
2. Mickey Mansell 5
3. Cameron Menzies 5
4. Scott Waites 5
5. Richie Burnett 5
6. Matthew Dennant 4
7. Jarred Cole 4
8. Ted Evetts 4
9. Lee Budgen 4
10. George Killington 4
11. Mark McGeeney 3
12. Kevin Burness 3
13. Mike Warburton 3

96. Fallon Sherrock 0

Uitslagen

Kwartfinales
Ted Evetts 6-3 Mickey Mansell
Darren Webster 6-1 Shaun Griffiths
Scott Waites 6-4 Dan Read
Jamie Clark 6-3 Mark McGeeney

Halve finales
Darren Webster 6-2 Ted Evetts
Scott Waites 6-3 Jamie Clark

Finale
Darren Webster 6-1 Scott Waites

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *