Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Nabeschouwing Dag 2 EK Jeugd: Van der Velde/Van der Kwast bereiken koppelfinale

Dag 2 van het WDF EK Jeugd in Ankara is voorbij. De jongens speelden vandaag het teamtoernooi en de halve finales van de koppels. De meisjes speelden het singletoernooi en ook de halve finales van de koppels. Lees hier meer. 

Jongens Team
Om 09:00 uur begon het Nederlandse jongensteam aan het teamtoernooi. Telkens werd er één leg gespeeld tussen twee spelers, het format is best of 17 legs. De eerste wedstrijd was tegen Oostenrijk. Van der Velde en Van der Kwast verloren hun legs waardoor Oostenrijk op een 2-0 voorsprong. Vervolgens wisten de jongens 7 legs op een rij te pakken voor een 7-2 voorsprong. Van der Velde verloor voor de tweede keer een leg en zo kwam Oostenrijk terug tot 7-3. Uiteindelijk wisten Van der Kwast en Danny Jansen de overige legs binnen te slepen en zo wonnen de Nederlandse jongens met 9-3 van Oostenrijk. Marcel Bus en Jansen wisten in deze partij geen leg te verliezen.

Om 13:00 uur speelde Nederland hun tweede en laatste poulewedstrijd tegen Wales. De Nederlandse jongens vlogen uit de startblokken, ze wonnen de eerste 5 legs. Taylor Smoldon wist een 115-finish te gooien tegen Bus om Wales op het scorebord te zetten; 5-1. Connor Hopkins wist met een 94-finish Van der Velde te verslaan en zo kwam Wales terug tot 5-2. Jansen (twee keer), Bus en Van der Velde zorgden uiteindelijk voor een 9-2 overwinning op Wales. Als eerste in de poule ging de jongens door naar de kwartfinales.

In de kwartfinales was Hongarije de tegenstander. Van der Kwast begon voor Nederland, maar verloor gelijk. Van der Velde en Bus wisten te winnen waardoor Nederland op een 2-1 voorsprong kwam. Jansen wist de voorsprong niet uit te breidden; 2-2. Van der Kwast wist zijn tweede leg ook niet te winnen, waardoor Hongarije een 3-2 voorsprong nam. Bus gooide een goede leg en zette Nederland langszij; 3-3. Door nog twee goede legs van Van der Velde en Jansen kwam er een verschil van van 2 legs; 5-3. Hongarije kwam vervolgens goed terug tot 5-5, maar daarna wist Nederland 4 van de laatste 5 legs te winnen en daarmee bereikte Nederland ook de halve finales van het teamtoernooi.

Kwartfinales:
Tsjechië 9-8 Gibraltar
Nederland 9-6 Hongarije
Engeland 9-3 Wales
Ierland 9-5 Duitsland

Halve finales:
Tsjechië vs Nederland
Engeland vs Ierland

Meisjes Singles
Om 09:00 uur begonnen de meisjes aan het singletoernooi. Lerena Rietbergen was ingedeeld in een poule met 5 speelsters. Rietbergen begon erg sterk aan haar singletoernooi. De eerste partij werd inclusief een 15-darter met 3-0 gewonnen van Melisa Mukaddes Dogan uit Turkije. In de tweede partij werd Shannon Reeves uit Engeland met dezelfde cijfers verslagen. Ook de derde partij in de poule werd met 3-0 gewonnen, dit keer was Anna Votavová het slachtoffer. In de laatste partij verloor Rietbergen in een beslissende leg van Tamara Kovács. Ondanks de verliespartij werd Rietbergen eerste in de poule en plaatste haar voor de kwartfinales.

Rosanne van der Velde speelde net als haar landgenote in een poule van 5 speelsters. Van der Velde begon haar singletoernooi tegen de Duitse Christina Schuler. In een goede partij wist Van der Velde met 3-0 te winnen. Ook de tweede partij tegen de Turkse Hatice Sinem Sengul werd met 3-0 gewonnen. In derde partij kwam Van der Velde de sterk spelende Chloe O’Brien tegen, die met 3-0 wist te winnen van de Nederlandse. De laatste partij in haar poule werd met 3-1 gewonnen van Denisa Feklová. Van der Velde plaatste haar voor de kwartfinales doordat ze eerste werd in de poule.

In de kwartfinales nam Lerena Rietbergen het op tegen de Tsjechische Denisa Feklová. In een spannende partij waarin een vijfde beslissende leg moest worden gegooid, was het Rietbergen die de dubbel als eerste gooide. Voor Rosanne van der Velde was de kwartfinales het eindstation. Ze kon het niet bolwerken tegen de Hongaarse Tamara Kovács, die met 3-0 te sterk was.

Kwartfinales:
Tamara Kovács 3-0 Rosanne van der Velde
Beau Greaves 3-1 Sophie McKinlay
Katie Sheldon 3-0 Anick Sonnichsen
Lerena Rietbergen 3-2 Denisa Feklová

Halve finales:
Tamara Kovács vs Beau Greaves
Katie Sheldon vs Lerena Rietbergen

Jongens Koppels halve finales
Om 16:00 uur namen Jurjen van der Velde en Luke van der Kwast het in de halve finales van de koppels op tegen Keelan Kay en Brad Phillips. De Nederlanders kwam 1-0 en 2-1 achter, maar wisten de partij toch nog om te draaien. De beslissende leg werd begonnen door de Engelsen, maar het was Van der Velde die winnende dubbel gooide en zo staan Van der Velde en Van der Kwast in de koppelfinale.

Halve finales:
Van der Velde/Van der Kwast 3-2 Kay/Phillips
Sedivy/Houdek 3-1 Negrette/Hewitt

Finale:
Van der Velde/Van der Kwast vs Sedivy/Houdek

Meisjes Koppels halve finales
Om 16:00 uur kwamen ook Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde in actie om de halve finales van de koppels te spelen. In een goede partij verloren de dames met 3-1 van Beau Greaves en Shannon Reeves uit Engeland. Toch kunnen de dames met opgeheven hoofd terugkijken op het koppeltoernooi, ze ontvangen morgen namelijk een bronzen medaille!

Halve finales:
Greaves/Reeves 3-1 Rietbergen/Van der Velde
McKinlay/O’Brien 3-0 Sonnichsen/Hedegaard

Finale:
Greaves/Reeves vs McKinlay/O’Brien

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nabeschouwing Dag 2 EK Jeugd: Van der Velde/Van der Kwast bereiken koppelfinale