Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

NABESCHOUWING: Dekker en Suljovic uitgeschakeld, Lewis wint wel

Afgelopen avond werden 4 tweede ronde partijen afgewerkt met daarin Jan Dekker in actie. Lees hier de wedstrijdverslagen terug. 

Cristo Reyes vs Rowby-John Rodriguez
De eerste partij ging tussen Cristo Reyes en Rowby-John Rodriguez. Reyes begon goed met een 106-finish en de break in de eerste leg en wist de break te verzilveren voor een 2-0 voorsprong. Vervolgens hield Rodriguez zijn eigen leg. In de vierde leg miste Reyes 2 setdarts, Rodriguez profiteerde en brak terug. In de beslissende leg hield Rodriguez zijn eigen leg en pakte daarmee alsnog de set. In de tweede set wist Rodriguez meteen te breaken met een 90-finish, maar zag Reyes in de tweede leg terug breaken naar 1-1. Met een 56-finish brak de Oostenrijker opnieuw maar wist wederom zijn eigen leg niet te houden. Met een 15-darter brak Reyes terug naar 2-2. In de beslissende leg was het wederom Rodriguez die toesloeg, met een 14-darter kwam hij op 2-0 in sets! Reyes gooide een erg goede derde set die van Rodriguez was. Met een 17,16 en 14-darter kwam Reyes terug tot 2-1 in sets. In de vierde leg waren wederom de eerste 4 legs alleen maar breaks, met een 115-finish van Rodriguez en een 100-finish van Reyes. Met een 45-finish wist ‘The Spartan’ zijn eigen leg te houden en zette de stand op 2-2 in sets. In de eerste leg van de beslissende set miste ‘Little John’ 4 darts op de dubbel, Reyes strafte het genadeloos af met een 108-finish. De break werd vervolgens verzilverd met een 104-finish. Met een 18-darter wist ‘The Spartan’ de comeback compleet te maken.

Mervyn King vs Jan Dekker
De tweede partij ging tussen Mervyn King en de Nederlander Jan Dekker. King begon meteen goed, want met een 180 score en een 140-finish brak King meteen in de eerste leg. Dekker brak in de tweede leg meteen terug met een 90-finish, maar wist vervolgens wederom zijn eigen leg niet te houden. Met een 76-finish kwam King op 2-1 in de eerste set. In de vierde leg miste miste King één setdart, Dekker profiteerde met een zeer knappe 127-finish. In de beslissende leg was het toch King die de set afmaakte van de Nederlander. King begon zijn set goed met een 14-darter. Dekker stond na 12 darts op een dubbel, maar miste vervolgens 7 darts op de dubbel. Via D6 brak King naar 2-0 en hield zijn eigen leg in 15 darts en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong in sets. In de derde set gingen alle legs met de darts mee, met een 100-finish kwam Dekker terug tot 2-1 in sets. In de vierde set gingen de eerste 4 legs met de darts mee. In de beslissende leg gooide de darter uit Bolsward een 64-finish en maakte daarmee 2-2 in sets, waarin King al 6 matchdarts miste. In de beslissende set gingen de eerste 4 legs met de darts mee waardoor er een tiebreak moest komen. In de vijfde leg wist King te breaken naar 3-2. In de zesde leg miste Dekker 1 dart om terug te breaken, via tops ging de negende matchdart er eindelijk in voor King en won daarmee alsnog met 3-2 in sets.

Adrian Lewis vs Ted Evetts
De derde partij ging tussen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis en Ted Evetts. De partij werd begonnen door Evetts die een 88-finish miste in zijn eigen leg, Lewis brak met een 86-finish naar 1-0. Met een 16-darter brak Evetts gelijk terug en hield via D6 zijn eigen leg. Met een knappe 13-darter hield Lewis ook zijn eigen leg en kwam op 2-2. Met een 52-finish wist Lewis de laatste leg af te pakken en daarmee pakte hij ook de set af van Evetts. In de tweede set begon Evetts goed, want hij begon met zes perfecte darts. Uiteindelijk brak Evetts met een 13-darter naar een 1-0 voorsprong. Met een knappe 79-finish brak Lewis terug voor 1-1. Vervolgens gingen de overige legs in de tweede set met de darts mee en daarmee kwam Lewis op een 2-0 voorsprong in sets. In de derde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. Met een 80-finish wist Lewis te breaken en hield met 11-darter zijn eigen leg en won daarmee de partij met 3-0 in sets.

Mensur Suljovic vs Ryan Searle
De vierde partij van de avond ging tussen Mensur Suljovic en Ryan Searle. De wedstrijd werd begonnen door Searle, maar zag Suljovic met een 11-darter meteen breaken. Met een 13-darter verzilverde Suljovic de break. Met een 52-finish pakte Searle zijn eerste leg van de wedstrijd. Via D8 pakte de Oostenrijker de eerste set met 3-1. In de tweede set wist Searle met een 120-finish te breaken, maar miste vervolgens 4 darts om de break te verzilveren. Suljovic brak terug naar 1-1. In de derde leg miste Suljovic 2 darts op de dubbel, via tops brak Searle naar 2-1. Searle verzilverde de break met een 65-finish en pakte daarmee de set. In de derde set begon Searle wederom niet goed, hij werd in de eerste leg gebroken met een 14-darter. Met een knappe 82-finish brak de Engelsman terug en hield zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Suljovic miste 2 darts om er 2-2 van te maken, via tops kwam Searle op een 2-1 voorsprong in sets. Suljovic miste in zijn eigen leg in de vierde set 4 darts op de dubbel om op voorsprong te komen, Searle profiteerde optimaal via D4. Met een 14-darter verzilverde Searle de break en kwam daarmee op matchpoint. Met een 18-darter hield Suljovic zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. Suljovic gooide een matige vierde leg, hiervan profiteerde Searle en pakte met een geweldige 118-finish de 3-1 overwinning! Wat een verrassing, ook Suljovic is uitgeschakeld op het WK!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.