Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbord

Nabeschouwing LaCo senioren en jeugd

Zaterdag stond voor de senioren speelweek 6 en voor de jeugd speelronde 4 op het programma. Hieronder vindt u de uitslagen.

Senioren
Koploper DVO had het lastig in de thuiswedstrijd tegen VDO. Na negen singles stond het 3-6 voor de Limburgers, maar uiteindelijk kwam DVO toch boven drijven: 10-7. De FDB pakte zijn eerste overwinning van het seizoen door met 9-8 te winnen bij de DVK. In poule B stond maar één wedstrijd op het programma, maar dit was wel een hele spannende. De DBA en de SDC hielden elkaar de hele wedstrijd goed in evenwicht, maar de DBA bleek met 9-8 net te sterk. Wouter Zeelt van de SDC wist nog een prachtige 170 finish te gooien. In poule C nam de DVS de koppositie over van de DORA door hen in Landsmeer met 10-7 te verslaan.
Bij de dames was koploper van poule A en regerend kampioene DSWN vrij. Dat gaf de dames van de VDO de kans om de koppositie te pakken. Dat deden ze overtuigend door een 8-3 zege bij DBBR. De DVK pakte haar eerste overwinning door na een 5-4 achterstand met 6-5 te winnen van FDB en de DVO pakte een belangrijke zege in de strijd om te play-offs. In eigen huis werd DVS met 8-3 verslagen. In poule B won koploper RDB met 9-2 van RDO. De nieuwe RDB aanwinst Marije Polman was goed voor een mooie 140 finish. De DBMN won met 8-3 van DOGD en met dezelfde cijfers versloeg de DBA de SDC.

Jeugd
In poule A wist koploper DONHN met 10-1 te winnen van de DBA. Jeremy Doorenspleet wist in de spannende solo nog wel de eer te redden voor DBA door deze te winnen van Mayco Bakker. In Deventer werd een hele spannende pot gespeeld tussen de DVS en de DBBR. De wedstrijd ging gelijk op tot de solo en daarin was DBBR speler Lucas van der Kaay met 3-2 net te sterk voor Delano van Zanten (DVS). De overwinning ging dus met 6-5 naar de DBRR en Lars Plaisier gooide namens de Leidenaren ook nog een 135 finish. In poule B won DSWN overtuigend met 10-1 van RDO. In poule C een hele spannende pot tussen DBMN en FDB. Ook deze wedstrijd ging tot het gaatje met een 6-5 einduitslag in het voordeel van DBMN. Lesly Tessin gooide namens FDB nog een mooie 124 finish. In dezelfde poule wist RDB met 10-1 te winnen bij de KDO.

Tekst: NDB Darts

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *