Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbord

Nabeschouwing LaCo speelronde 5

Zaterdag zijn er landelijke competitiewedstrijden afgewerkt in de LaCo. Hieronder vindt u een overzicht van alle gespeelde wedstrijden. 

De senioren kwamen zaterdag in actie. Bij de dames stonden zes wedstrijden gepland. In poule A was er een rechtstreeks duel om de koppositie in Den Haag waar DSWN de dames van DBBR ontving. DSWN bleek de sterkste met 7-4. De VDO klom knap naar de tweede plaats dankzij een 8-3 zege op de DVS. De laatste wedstrijd van poule A was een spannende en eindigde in een 6-5 overwinning voor de FDB tegen de DVO. In poule B stond een duel tussen de nummers één en twee op het programma: DONHN vs RDB. Vorig jaar was de RDB de DONHN de baas in de halve finale, en ook nu waren zij te sterk. Het werd uiteindelijk 7-4 voor RDB na een spannende dag in Heerhugowaard. Beide teams staan nu in gewonnen wedstrijden en wedstrijdpunten precies gelijk. Ook in Ridderkerk was het spannend getuige de 6-5 uitslag bij RDO-DOGD in het voordeel van RDO. Tenslotte was er een overwinning van de DBMN tegen de SDC. Door de 7-4 overwinning passeert DBMN de SDC op de ranglijst.
Bij de heren haalde koploper DVO uit in de uitwedstrijd tegen de FDB. Het werd 15-2 voor de Darts Vereniging Oost. In Den Bosch won de DBBR van de BDC met 10-7 in een duel om de tweede plek. In poule B twee spannende wedstrijden. De DONHN was heel dicht bij zijn eerste overwinning tegen RDB, maar Niels Haverdil stook daar een stokje voor door Ricardo Lurvink in de beslissende solo te verslaan. Daarmee werd het 9-8 voor de RDB. Ook bij de SDC en DBMN ging het tot het gaatje. Uiteindelijk was DBMN de gelukkige met 9-8 en zo blijven zij ongeslagen dit seizoen. In poule C waren er overwinningen voor DSWN en DVS. DSWN versloeg de DOT met 10-7 en DVS was met 13-4 te sterk voor de DOGD.

Tekst: NDB Darts

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *