Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

NABESCHOUWING: Lim en Wright sneuvelen op dag 4 van het WK

Het bleek zondagavond een bizarre avond te worden in ‘Ally Pally’. De nummer 3 van de wereld en de legende uit Singapore wisten hun eerste partij niet te winnen. Lees hier meer.

De avond begon met een partij met twee grote talenten bij de PDC, Luke Humphries en Adam Hunt. Hunt wist in de eerste leg te breaken, maar vervolgens wist Humphries 9 legs op rij te winnen waardoor hij de partij met 3-0 in sets won. Daarnaast waren zijn statistieken ook erg indrukwekkend, 97,58 gemiddeld en 47,37% op de dubbels!

De tweede partij van de avond ging tussen Darius Labanauskas en Matthew Edgar. Labanauskas maakte zijn debuut en dat was in de eerste set te merken. Hij miste 11 darts op de dubbel voor een 2-2 in de eerste set, Edgar pakte daardoor de eerste set met 3-1. In de tweede set kwam Labanauskas wat beter in zijn spel en maakte er met een 100 en 80-finish 1-1 in sets van. Ook de derde set ging met 3-1 in legs naar de Litouwer. Met een 15 en 13-darter kwam Labanauskas op matchpoint. Edgar kon weinig meer inbrengen en zag zijn tegenstander D8 gooien voor een 3-1 overwinning in sets.

De derde partij van de avond werd gespeeld met Ross Smith en Paul Lim. In de eerste set gingen de eerste 4 legs met de darts mee. In de beslissende leg brak Smith met een 12-darter en pakte daarmee de eerste set. Smith hield zijn eigen set eenvoudig met een 13,15 en een 18-darter, inclusief een 138-finish. In de derde set ging Lim beter spelen, met o.a. een 76-finish pakte de darter uit Singapore de derde set met 3-0 in legs. In de eerste leg van de vierde set miste Lim 2 darts op de dubbel om Smith te break, Smith gooide een geweldige 84-finish via de bull en hield daarmee zijn eigen leg. Vervolgens ging Smith de triples weer beter raken, met twee 14-darters op een rij won ‘Smudger’ de partij met 3-1 in sets.

De laatste partij van de avond was Peter Wright tegen Toni Alcinas. In de eerste set kwam Alcinas 2-0 voor, maar met o.a. een 167-finish kwam Wright terug tot 2-2. In de beslissende leg stond Wright te wachten op D14, maar door een knappe 109-finish pakte Alcinas alsnog de eerste set. In de tweede set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. Met een 13-darter brak Alcinas Wright en hield zijn eigen leg ook met een 13-darter en pakte daarmee ook de tweede set. In de derde set was Wright de betere, want met een 18,10 en 17-darter kwam de Schot terug tot 2-1 in sets. In de vierde set gingen de eerste 4 legs met de darts mee. In de beslissende leg begon Alcinas met een 180, Wright kon niet genoeg triples vinden om bij te blijven. Met een 13-darter won de Spanjaard de vierde set met 3-2 en schakelde daarmee ‘Snakebite’ Peter Wright met 3-1 in sets uit het WK!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *