Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Dartbord

Nabeschouwing SuperLeague speelronde 5

Zaterdag zijn er landelijke competitiewedstrijd afgewerkt in de SuperLeague. Hieronder vindt u een overzicht van alle gespeelde wedstrijden.

Afgelopen zaterdag stond speelweek nummer vijf op het programma voor de SuperLeaguers. Bosgenoegen bleef aan kop in de hoofdklasse door DKE RW Repair met 6-4 te verslaan. Ook nummer twee Twenty Six won met het minimale verschil. Op het eigen Urk was de wedstrijd spannend tegen Winsum, maar na tien wedstrijden stond er 6-4 voor Twenty Six op het scorebord. Café Kafé wist de laatste plaats te verlaten door de eerste punten te pakken. Uit tegen de Fanatics wonnen ze knap met 6-4. H&S de Zwaantjes staan nu onderaan na een gelijkspel bij Rackentcentrum Terneuzen. Willem Mandigers redde een punt voor de Zwaantjes door in de beslissende solo te winnen van Fabian de Lange. Tenslotte was er een 9-1 overwinning voor regerend kampioen Oranje Bar ten koste van Xtreme Sport. Andy Baetens blonk uit met 8x 180 en twee 136-finishes.
Café Kremer is uitgelopen op de concurrentie in overgangsklasse A. Zelf wonnen ze met 9-1 bij SLT de Planeet en Toornsmit en de Dissel speelden gelijk tegen elkaar. Martijn Dragt won namens de Dissel de laatste solopartij tegen Martijn Soomers. Status Bar liet de kans op plek twee liggen na een 6-4 verlies bij de Moriaan. Café op de Hoek en The Legend waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk ging The Legend met de winst aan de haal. Meinte Hibma was in de solo te sterk voor Hendrik Tooren. De laatste wedstrijd in deze klasse werd gewonnen door de Makkers van Wilma ten koste van Café de Schout (7-3).
In overgangsklasse B won Hemeco de topper van Vrijbuiter met 7-3. Zoals vaak liggen de wedstrijden in deze klasse dicht bij elkaar. DTV gaf een 5-3 voorsprong uit handen tegen Oranjestad. Corne Brant (Oranjestad) versloeg Luc Peters (DTV) in de beslissende solo met 4-3. Ook ’t Haspeltje tegen Red Alert eindigde in 5-5. Ook hier ging de beslissende solo over een beslissende zevende leg. Jeffrey Sparidaans redde uiteindelijk een punt voor Red Alert ten koste van Joost Geurts. Jeffrey van de Ven was de gevierde man bij Dartscafé Nouveau. Hij won in de beslissende solo van Alain van Bouwel van de Dorpsherberg en zette daarmee de 6-4 winst op het scorebord.
Koplopers Dartshop Leiden en Prima Darts maakten geen fout in overgangsklasse C. Leiden won met 10-0 bij DV Double Bull Spakenburg. Prima Darts had het iets moeilijker, maar won met 6-4 van de Flora Bar. Silko Visser (Prima Darts) won in de solo van Frank Buijsman. Tijdens de volgende speelronde gaat Prima Darts op bezoek in Leiden. 8-eraf Amsterdam won met 9-1 bij Agnes & Schier. Kevin Doets viel op aan de kant van 8-eraf met tien keer 180 en finishes van 121 en 127. Café de Wyck won voor het eerst dankzij een beslissende solozege van Mario Robbe op Peter Klein van Sonny’s Darts. Café de Schot kwam met 3-0 voor en met 5-3 achter tegen Merwehof. Uiteindelijk werd het 5-5 nadat Jimmy Hendriks (Schot) Jan Huiskes (Merwehof) versloeg in de solo.

Tekst: NDB Darts

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.