Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbord

Nabeschouwing SuperLeague speelronde 6

Afgelopen zaterdag speelden de SuperLeaguers hun zesde speelweek. Hieronder vindt u een overzicht van de wedstrijden.

Hoofdklasse
Twenty Six uit Urk staat knap bovenaan na speelronde zes. Tegenstander van Twenty Six, Xtreme Sport, kon aan het begin van de wedstrijd goed bij blijven, maar moest uiteindelijk toch met 8-2 het onderspit delven. Bosgenoegen, dat tot nu toe koploper was geweest, speelde zaterdag 5-5 tegen Oranje Bar. Martijn Kleermaker wist de solopartij te winnen namens Bosgenoegen ten koste van Andy Baetens. Team Winsum versloeg de Fanatics met 8-2 en de Zwaantjes won bij Café Kafé met 7-3. Tenslotte speelden RCT en DKE met 5-5 gelijk. De afsluitende solopartij werd gewonnen door Jeffrey de Zwaan (DKE) ten koste van Fabian de Lange (RCT).

Overgangsklasse A
De nummers één en twee van het klassement maakten geen fout. Koploper Kremer won met 7-3 van op de Hoek en de Dissel versloeg de Makkers met 6-4. Toornsmit kwam terug van een 5-3 achterstand naar 5-5 mede dankzij Henry Smit die Meinte Hibma versloeg in de solo. Tenslotte werden er nog twee 7-3 uitslagen genoteerd. De Moriaan won op bezoek bij de Schout en de Planeet won bij Status Bar.

Overgangsklasse B
Koploper Hemeco is nog steeds ongeslagen. Afgelopen zaterdag was Nouveau het slachtoffer (2-8). Dart Team Venlo haalde uit in Hummelo waar het FF naar Steef met 10-0 versloeg. ‘t Pleintje pakte een punt bij Vrijbuiter doordat Wilco Vermeulen de solo won van Mark Schlaghecke. Henri Klein gooide namens Vrijbuiter nog een knappe 170-finish. Red Alert won met 7-3 van de Dorpsherberg en Oranjestad sleepte een 6-4 zege uit het vuur tegen ‘t Haspeltje. Corne Brant won de beslissende solo van Nick van Duivenbode.

Overgangsklasse C
De topper uit deze klasse ging tussen Dartshop Leiden en Prima Darts. Het werd een spannende partij zoals het hoort bij zo’n mooi affiche. Uiteindelijk hielden de teams elkaar in evenwicht: 5-5. Prima Darts had uitzicht op meer, maar zag Ferry van Veen de beslissende solo winnen van Wesley Harms. 8-eraf Amsterdam verkleinde het gat met de koploper tot drie punten na een 10-0 overwinning op DV Double Bull. Agnes & Schier won met 6-4 van Merwehof en Sonny’s won bij de Flora Bar met 7-3. Tenslotte pakte de Wyck een 8-2 zege op Café de Schot.

Tekst: NDB Darts

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *