Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbord

Nabeschouwing SuperLeague speelweek 3

Op 27 oktober was het tijd voor speelweek drie in de SuperLeague. Hieronder vindt u de uitslagen van de twintig gespeelde wedstrijden. 

Hoofdklasse
Bosgenoegen kent een sterke start dit seizoen en wist ook zijn derde wedstrijd te winnen. Uit in Tilburg tegen Xtreme Sport werd het 6-4 voor de koploper. Twenty Six Urk staat op een knappe tweede plaats met zeven punten. Afgelopen zaterdag werd met 6-4 gewonnen van Café Kafé in een spannende pot. Ron Meulenkamp wist Martin Soethof te verslaan in de beslissende solopartij. Oranje Bar won met 7-3 bij H&S de Zwaantjes en met dezelfde cijfers versloeg Team Winsum Racketcentrum Terneuzen. DKE RW Repair en de Fanatics speelden gelijk. Davyd Venken, goed voor tien keer 180 namens de Fanatics, redde een punt door Maik Kuivenhoven in de solopartij te verslaan.

Overgangsklasse A
Net als twee weken geleden kwam Café de Schout net te kort voor het eerste SuperLeague punt. Tegen koploper Status Bar kwamen ze met 4-3 voor, maar verloren ze uiteindelijk met 6-4. Heine Uuldriks wist de beslissende solozege te pakken door Bert Jan Mulder te verslaan. Café Kremer staat samen met Status Bar bovenaan dankzij een belangrijke zege op de Makkers van Wilma met 7-3. De Dissel klimt naar plek drie na een 7-3 overwinning op Café op de Hoek met o.a. een 164 finish van Arjan Konterman en een 160 van Mark Scholte. Toornsmit pakte belangrijke punten bij de Planeet door met 6-4 te winnen. Martijn Soomers wist in de solo te winnen van Jelle Wachtmeester. Tenslotte moest de solopartij ook beslissing brengen in de spannende wedstrijd tussen de Moriaan en The Legend. Gijsbert van Malsen was de gevierde man bij The Legend, want hij versloeg Patrick Peters voor de tweede keer die dag met 4-3.

Overgangsklasse B
Café ‘t Haspeltje en Dart Team Venlo gaan met zijn tweeën aan de leiding in overgangsklasse B. ‘t Haspeltje won met 6-4 van ‘t Pleintje en DTV versloeg Red Alert Bet Kolen met 6-4 na een 4-2 achterstand. In de beslissende solo was Dave Proosten te sterk voor Jeffrey Sparidaans. Vrijbuiter is gestegen naar plek 3 dankzij een 6-4 zege op Dartscafé Nouveau. De vierde ‘6-4 uitslag’ uit deze klasse werd genoteerd in Olland waar de Dorpsherberg net te kort kwam tegen FF naar Steef. Cobus Vriezen was in de beslissende solopartij te sterk voor Oswin Streden. Tenslotte haalde Hemeco uit in de wedstrijd tegen Oranjestad. Het werd 10-0 voor de mannen uit Rosmalen.

Overgangsklasse C
In deze klasse stonden twee toppers op het programma. Prima Darts en Dartshop Leiden kwamen als winnaars uit de bus. Prima Darts versloeg Merwehof met 7-3 en Dartshop Leiden was met 8-2 te sterk voor Agnes & Schier Barendrecht. Er was een 170 finish voor Wesley van Trijp namens Sonny’s in wedstrijd Sonny’s Darts – 8-eraf Amsterdam. De partij eindigde in 5-5 nadat 8-eraf met 5-1 aan de leiding ging. Marvin van Velzen wist Niels Zonneveld te verslaan in de solo. Ook Flora Bar tegen de Wyck werd 5-5 en Café de Schot won met 9-1 van DV Double Bull.

Tekst: NDB Darts

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *