Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Nabeschouwing WDF WK Dag 4: Nederlandse koppels en Van der Velde verliezen halve finale

Afgelopen middag/avond werd de vierde dag van het WDF WK gespeeld in Roemenië. De heren speelden de koppels, de dames het teamtoernooi, de jongens het singletoernooi en de meisjes het koppeltoernooi. Lees hier meer.

Heren
De heren begonnen rond 12:00 uur met het koppeltoernooi. Luc Peters en Jeffrey Sparidaans begonnen in de eerste ronde tegen Atila Kuruc en Nemanja Smolic uit Servië. Dankzij 4 ijzersterke legs wonnen de heren met 4-1. In de tweede ronde werden Bruno Hoffman en Andre Silva met 4-0 verslagen, inclusief een 11-darter en een gemiddelde van 97. Bij de laatste 32 was een Grieks koppel de tegenstanders, na een 1-2 achterstand wonnen Peters en Sparidaans 3 legs op een rij in 17,16 en 14 darts voor een 4-2 zege. Bij de laatste 16 waren Thibault Tricole en Yann Parve uit Frankrijk de tegenstander. Met een gemiddelde van 95,4 zorgden de heren voor een whitewash en een plaats in de kwartfinales. In de kwartfinales waren Euan Callandar en Alan Small uit Schotland de tegenstanders. De Schotten kreeg in de eerste 3 legs alle kansen, maar miste de dubbels. Hierdoor liep Nederland al snel uit naar een 3-0 voorsprong en hielden hun eigen leg met een 100-finish voor een 4-0 overwinning en een plaats in de halve finales! In de halve finales was het ervaren koppel uit Canada (Jeff Smith en David Cameron) de tegenstanders. De Canadezen begonnen beter aan de partij, zo kwamen ze 2-0 en 4-1 voor. Sparidaans en Peters kwamen goed terug tot 4-3, maar kwam in de achtste leg net te kort waardoor het Canadese koppel hun plaatste voor de WK finale. 

Martijn Kleermaker en Chris Landman begonnen de dag met een bye. In de tweede ronde speelden Kleermaker en Landman tegen een sterk koppel uit Nieuw-Zeeland. Na een 3-1 achterstand wisten de heren de partij toch nog te winnen met een 16-darter in de beslissende leg. In de derde ronde waren Oskar Lukasiak en Edwin Torbjornsson uit Zweden de tegenstander. Na een 2-1 achterstand wonnen de heren wederom 3 legs op een rij, met een 153-finish werd de partij met 4-2 afgesloten. Bij de laatste 16 was een koppel uit Jersey verslagen. Na een 3-2 achterstand werden de zesde en zevende leg in 16 en 20 darts gewonnen voor een 4-3 overwinning en een plaats in de kwartfinales. Hierin was het ervaren Schotse koppel bestaande uit Alan Soutar en Ross Montgomery de tegenstanders. Echter speelden de Nederlanders zo goed dat de Schotten vrij weinig in hadden te brengen. Kleermaker en Landman wonnen 4 legs in een rij in 13,14,18 en 15 darts voor een plaats in de halve finales. In de halve finales kwamen de heren Scott Mitchell en Daniel Day tegen, de rematch van de EK koppelfinale. De Nederlandse heren begonnen fantastisch. Ze pakten de eerste 3 legs, maar lieten vervolgens de Engelsen helemaal terug komen tot 3-3. Met een 17-darter hielden de Nederlanders hun eigen leg. Met een 16-darter kwamen Mitchell en Day wederom op gelijke hoogte voor 4-4. In de beslissende leg wisten de Nederlanders te weinig triples te gooien waardoor Day met een 56-finish zorgde voor de WK-finale.

Halve finales:
Daniel Day/Scott Mitchell 5-4 Martijn Kleermaker/Chris Landman
David Cameron/Jeff Smith 5-3 Luc Peters/Jeffrey Sparidaans

Dames
De dames begonnen om 13:00 uur met het teamtoernooi. De Nederlandse dames begonnen met een thriller tegen Finland. Na een 4-1 en 8-7 achterstand wisten de dames dankzij twee goede legs te winnen van Finland met 9-8. De tweede partij in de poule was tegen Ierland. De dames begonnen erg zwak aan de partij, ze kwamen namelijk 4-1 achter. Die achterstand wisten de dames niet meer goed te maken, ze verloren met 9-6 van Ierland. Amerika was de derde tegenstander in de poule. In een spannende partij wist Amerika de laatste 2 legs te winnen waardoor zij wonnen met 9-7. In de vierde partij was Letland de tegenstanders. Na een 2-0 achterstand wisten de Nederlandse dames toch overtuigend met 9-5 te winnen. De laatste poulewedstrijd was tegen Estland. Dit werd een hele eenvoudige overwinning, het werd 9-0 voor de dames. Uiteindelijk was dit niet genoeg voor een plaats bij de laatste 16, ze worden derde in de poule.

Jongens
De jongens begonnen rond 12:00 uur met het singletoernooi. Jurjen van der Velde begon goed aan het toernooi met een 4-1 overwinning op Vilem Sedivy. Vervolgens werd er tweemaal verloren door Van der Velde. Dominik Grullich (4-3) en William Wilson (4-1) wonnen van de Nederlander. De laatste poulewedstrijd werd met 4-0 gewonnen van Abdel Wahab waardoor Van der Velde alsnog doorging naar de laatste 16. In die laatste 16 werd Dylan Slevin met 4-1 verslagen met een gemiddelde van 78,7. In de kwartfinales werd er met 4-2 gewonnen van International Darts Open runner-up Nathan Girvan. In de halve finale kwam Van der Velde de verrassing van het toernooi tegen, Mehrdad Seyfi. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Dankzij een 17-en 15-darter op een rij kwam Seyfi op een 4-2 voorsprong. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor de Iranees zich plaatste voor de finale! Seyfi gooide 3 keer 100+ finishes uit (109,116,102).

Luke van der Kwast begon het singletoernooi ook met een overwinning. Van der Kwast won met 4-1 van Peter Gevai. Vervolgens werd er drie keer verloren. Onur Yilmaz (4-0), Marcel Steinacher (4-2) en Robin Stegler (4-1) waren te sterk voor de Groninger waardoor hij niet doorging naar de knockoutfase.

Halve finales:
Keelan Kay 5-1 Shusaku Nakamura
Mehrdad Seyfi 5-3 Jurjen van der Velde

Meisjes
De meisjes begonnen om 13:00 uur met het koppeltoernooi, voor Nederland vormden Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde een koppel. De meisjes begonnen goed, want de eerste twee koppels werden eenvoudig gewonnen van Ierland (4-2) en Zuid-Afrika (4-1). De laatste poulewedstrijd werd met 4-1 verloren van Schotland (4-1). Hierdoor moesten Rietbergen en Van der Velde in de kwartfinales tegen Beau Greaves en Shannon Reeves. De Nederlandse meisjes misten erg veel dubbels waardoor Engeland snel op een 3-0 voorsprong kwam. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor Engeland met 4-1 won.

Halve finales:
Sophie McKinlay/Chloe O’Brien 5-0 Tamara Kovacs/Viktoria Laczi
Beau Greaves/Shannon Reeves 5-1 Fatemeh Safi Shalamzari/Fatemeh Karimi

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *