Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Nabeschouwing WDF World Cup Dag 1 en 2

Afgelopen dinsdag is de WDF World Cup begonnen in Roemenië. Lees hier een uitgebreide nabeschouwing terug van de eerste twee dagen.

Heren
Dinsdagmiddag zijn de heren begonnen met het singletoernooi. Jeffrey Sparidaans was de eerste Nederlander die in actie kwam. Na een moeizame start won Sparidaans vrij eenvoudig met 4-2 van Andreas Bless. Rond 13:00 uur kwamen Martijn Kleermaker en Luc Peters in actie. Na een slechte start won Kleermaker de laatste 3 legs en won daardoor zijn eerste ronde partij met 4-2 van Stig Knudsen. Peters speelde tegen Nicolai Olsen in de eerste ronde. Deze wedstrijd werd beslissende in een negende leg, waarin Peters op tops stond te wachten maar geen kans meer kreeg omdat Olsen een geweldige 135-finish uitgooide voor een zege. Landman had in een bye en mocht pas bij de laatste 128 beginnen, hierin won hij met 4-2 van Ermos Korradou. In diezelfde ronde wist Kleermaker met 4-1 te winnen van Mogens Christensen. Bij de laatste 64 wonnen Kleermaker en Landman allebei met 4-2 van Jerry van Loan en Pavel Jirkal. Na een korte pauze gingen de heren verder met de laatste 32. Kleermaker won in een absolute kraker van Scott Mitchell (4-3) en Landman won eenvoudig met 4-1 van Jim Widmayer. De laatste 16 was vervolgens wel het eindstation voor Landman. In een beslissende leg was Darren Herewini te sterk voor de Nederlander. Kleermaker stoomde wel door naar de halve finales na goede overwinningen op Anthony Lopez (4-1) en Jeff Smith (5-3). In de halve finales kwam Kleermaker 5-3 voor tegen Herewini, miste 3 matchdarts, en verloor met 6-5 van de Nieuw-Zeelander. Hij zal het gaan opnemen tegen Peter Machin uit Australië.

Halve finales:
Peter Machin 6-3 Nick Kenny
Darren Herewini 6-5 Martijn Kleermaker

Woensdagmiddag begonnen het Nederlandse herenteam aan het teamtoernooi. Nederland zat in een poule met Brazilië en Slovenië. Rond 15:00 begonnen Nederland tegen Brazilië. In het begin ging de wedstrijd nog gelijk op, maar na een stand van 2-2 wonnen de Nederlandse heren alle legs voor een 9-2 overwinning. Rond 19:00 uur speelde Nederland hun tweede poulewedstrijd tegen Slovenië. Nederland begon ijzersterk aan de partij, Nederland kwam 7-3 voor met o.a. een 13-darter van Sparidaans. Slovenië zette vervolgens de turbo aan en kwamen terug tot 7-7 met legs in 18,16,18 en 15 darts. Uiteindelijk gooide Peters en Sparidaans tweede goede legs waardoor Nederland met 9-7 won en poulewinnaar werd. Om 21:00 uur werd er begonnen aan de laatste 32, waarin Canada de tegenstander waren. In het begin van de partij ging het erg gelijk op, doordat Nederland op 3-1 en dat verschil wist Canada niet meer ongedaan te maken. Met uiteindelijk twee reeksen met twee gewonnen legs won Nederland met 9-5.

Dames
De dames begonnen dinsdagmiddag met het koppeltoernooi. De Nederlandse dames hadden geen succes met het koppelen. Vanessa Zuidema en Anita van der Velden kwamen in hun eerste partij 3-1 voor, maar konden het niet afmaken. Het Russische koppel wonnen de laatste 3 legs en bereikten de tweede ronde. Anca Zijlstra en Marjolein Noijens kwam goed terug van een 2-0 achterstand maar kwamen in een beslissende leg toch niet te kort tegen het Tsjechische koppel.

Halve finales:
Mayumi Ouchi/Mikuru Suzuki 5-4 Tori Kewish/Barb Smyth
Jitka Cisarova/Alena Gregurkova 5-0 Fallon Sherrock/Lorraine Winstanley

De dames speelden woensdagmiddag het singletoernooi. Vanessa Zuidema was de allereerste Nederlandse dame in actie. Na een 1-0 achterstand won de dartster uit Wieringerwerf met 4-1 van Marta Krol. Anca Zijlstra speelde in de eerste ronde tegen Kirsi Viinikainen, maar miste teveel dubbels waardoor de Finse met 4-2 won. Anita van der Velden en Marjolein Noijens hadden een bye in de eerste ronde en begonnen in de tweede ronde. Van der Velde begon goed aan het toernooi met een 4-0 winst op de Italiaanse Barbara Osti, Noijens won met een beslissende leg van Kerstin Rauscher. Zuidema kwam voor de tweede keer in actie, in een goede partij won Zuidema met 4-1 van Alicia Sanchez. De laatste 32 was het eindstation voor de drie dames. Van der Velden en Zuidema verloren met een whitewash van Tori Kewish en Anne Wilkomm, Noijens kwam met 4-1 tekort tegen Rhian O’Sullivan.

Halve finales:
Mikuru Suzuki 6-0 Vicky Prium
Deta Hedman 6-2 Tori Kewish

Jeugd
De Nederlandse jongens en meisjes begonnen dinsdagmiddag aan het mix koppeltoernooi. Jurjen van der Velde koppelde met Lerena Rietbergen en Luke van der Kwast met Rosanne van der Velde. Van der Velde/Rietbergen wisten alle partijen in de poule met 4-0 te winnen. Dit deden ze tegen Maritz/Williams, Karagoz/Sengul en Bech/Hedegaard. Van der Kwast/Van der Velde wonnen ook alle partijen in de poule. Dit deden zij tegen Gevai/Laczi (4-3), Branka/Ortner (4-1), Snary/Wilson (4-1) en Klochek/Kolomiichuk (4-1). Dit betekent dat beide koppels vrijdag terugkomen om de knockout te gaan spelen.

Op woensdagmiddag werd er bij de jongens gekoppeld en speelden de meisjes het singletoernooi. Luke van der Kwast en Jurjen van der Velde begonnen goed aan het koppeltoernooi. Ze wonnen hun eerste twee partijen met 4-1 van Houdek/Sedivy en 4-0 van Bech/Stegler. In de derde partij werd er verrassend met 4-0 verloren van Grüllich/Radlof. De laatste partij in de poule werd met 4-1 gewonnen van Side/Wahab waardoor de Nederlandse jongens zich plaatsten voor de kwartfinales. In de kwartfinales was het Turkse koppel, bestaande uit Ozcan Karagoz en Onur Yilmaz, de tegenstander. De jongens hadden weinig moeite en wonnen met 4-1. In de halve finales waren Keelan Kay en Brad Phillips uit Engeland de tegenstanders. Na een 1-0 voorsprong was het toch het Engelse koppel die vrij eenvoudig de finale bereikte; 5-1.

Halve finales:
Tomas Houdek/Vilem Sedivy 5-1 Nathan Girvan/Kyle Walker
Keelan Kay/Brad Phillips 5-1 Jurjen van der Velde/Luke van der Kwast

Lerena Rietbergen kende een goede dag in het singletoernooi, ze won al haar poulewedstrijden. Ze versloeg Suzan-Marie Atas (4-0), Momoka Ide (4-0) en Arina Kharitonova (4-2). Hierdoor werd ze dus eerste in de poule. Rosanne van der Velde zat in een zware poule. Ze verloor haar eerste twee partijen van Katie Sheldon (4-2) en Beau Greaves (4-0). De laatste twee poulewedstrijden werden met 4-0 en 4-1 gewonnen van Tamara Kovács en Julia Hemming. Uiteindelijk was dit net niet genoeg voor de laatste 16. Rietbergen speelde bij de laatste 16 tegen de Tsjechische Denisa Feklova. De Nederlandse won met 4-0 en bereikte de kwartfinales. In die kwartfinales was Ksenia Klochek de tegenstander, een rematch van de Dutch Open finale van 2018.  Tot 2-2 ging de wedstrijd gelijk op. De laatste 2 legs gingen naar de Russin waardoor ze halve finales bereikte.

Halve finales:
Katie Sheldon 5-1 Hayley Crowley
Beau Greaves 5-3 Ksenia Klocek

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *