Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Nathan Aspinall bereikt halve finales op WK: ‘Het zal me allemaal mee’

Nathan Aspinall bereikte zaterdagavond zijn eerste halve finale op het WK, waar hij dit jaar zijn debuut maakte. Aspinall kon zijn geluk niet op. Na afloop van de partij tegen Brendan Dolan sprak de Engelsman met Arjan van der Giessen. 

“Ik kan niet beschrijven hoe ik mij voel. Ik heb erg naar mijn zin gehad en had een lekker ritme. Dat heb ik dit hele toernooi nog niet gevoeld. Het was leuk, ik was ontspannen. Ik vond dat ik sowieso trots op mezelf mocht zijn of ik nu zou winnen of niet. Het zal me allemaal mee. Halve finales, ongelofelijk”, aldus een trotse Nathan Aspinall.

Het verschil van verliezen van de kwartfinale en het winnen van de kwartfinale is 50.000 pond, Aspinall dacht daar tijdens de wedstrijd totaal niet aan. “Mensen denken vast dat je aan het prijzengeld denkt, maar het kwam niet eens mij me op. Ik was er zo trots op om in de kwartfinales te staan van dit toernooi. Als ik win, denk ik daaraan. En nu heb ik gewonnen. Ik kan een huis kopen.”

Aspinall gooide een geweldige 96-finish uit via S20-D18-D20 voor de overwinning. “Ik ging voor de bull zodat ik een dubbel-dubbelfinish kon gooien. Het geeft blijk van het zelfvertrouwen dat ik had om voor die finish te gaan. Brendan won de vijfde set en ging beter spelen en ik wilde hem tegenhouden.”

Aspinall speelt zondagavond in de halve finales tegen Michael Smith.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *