Nathan Aspinall dankzij ijzersterke vijfde set tegen Noppert naar kwartfinales

In de eerste partij van dag 4 van de World Grand Prix nam Danny Noppert het op tegen Nathan Aspinall. Lees hier een wedstrijdverslag terug. 

Nathan Aspinall begon de wedstrijd tegen de Fries Danny Noppert. Noppert begon met 15 missers op de openingsdubbel waardoor Aspinall eenvoudig zijn eigen leg hield. Noppert speelde een veel betere tweede leg, met een 13-darter kwam hij op 1-1. Met een 64-finish hield Aspinall zijn eigen leg weer, hetzelfde deed Noppert voor 2-2. In de beslissende leg van de eerste set miste Aspinall 3 darts op tops voor de eerste set, via D5 pakte Noppert de eerste set af.

Na de pauze begon Aspinall super gefocust aan de tweede set. Met een 15-darter brak hij Noppert gelijk en hield vervolgens zijn eigen leg voor een 2-0 voorsprong. Met de tweede 15-darter in de set maakte Aspinall er 1-1 van.

In de derde set begon de Fries weer beter, met een 88-finish plaatste ‘Noppie’ gelijk de break en hield zijn eigen leg in 17 darts voor 2-0. In de derde leg miste Noppert 4 darts op de dubbel voor de set, via D1 hield Aspinall zijn eigen leg voor 2-1. Met een knappe 77-finish pakte Noppert toch de set; 2-1.

Noppert wist het niveau van zijn vorige set niet meenemen naar de vierde set. Met een 18-darter brak Aspinall naar een 1-0 voorsprong toe. Met een 19-darter werd de break verzilverd. Met een 85-finish hield de Nederlander zijn eigen leg wel, maar wist niet terug te breaken. Met een 88-finish maakte ‘The Asp’ er 2-2 in sets van.

Aspinall had het gevoel dat hij de betere speler was en liet dat in de beslissende set ook duidelijk merken. Met een 16-darter hield de Engelsman zijn eigen leg. Met een 12-darter en een 92-finish brak Aspinall naar een 2-0 voorsprong toe en leek het geweld van Noppert gebroken. Dit bleek ook zo te zijn. Met een 89-finish in 15 darts plaatste de UK Open-winnaar zich voor de kwartfinales in Dublin.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 87,26 / 30,77
Danny Noppert: 80,75 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Kais Bodensieck (PDC Europe)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Nathan Aspinall dankzij ijzersterke vijfde set tegen Noppert naar kwartfinales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *