Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Nathan Aspinall derde halve finalist Grand Slam

Nathan Aspinall heeft voor de eerste keer in zijn carrière de halve finales behaald van de Grand Slam of Darts. In de kwartfinales nam hij revanche van zijn verloren groepspartij en versloeg hij Alan Soutar met 16-12. Lees hier meer.

Aspinall start goed

Nathan Aspinall begon de derde kwartfinale van de Grand Slam of Darts van 2022 door zijn eigen leg in 15 darts te houden. Dit vervolgde hij door Alan Soutar in de tweede leg te breaken via dubbel. Leg 3 begon hij vervolgens met 6 perfecte leg, maar vergat op de dubbel te gooien. Soutar profiteerde meteen en brak via dubbel 18 terug. De Schot kon de break niet verzilveren, Aspinall brak meteen werd en ging de pauze uiteindelijk in een 4-1 voorsprong door zijn eigen leg in 16 darts te houden.

Eigen legs worden gehouden

In de tweede sessie werden alle legs met de darts gehouden, de heren kreeg weinig breakkansen. Bij een stand van 6-3 kreeg Aspinall één pijl op dubbel 16 om er 7-3 van te maken, hij miste. Soutar kon zo met een 16-darter toch zijn eigen leg houden en de achterstand terugbrengen tot 6-4.

Soutar vecht zich terug

Na de tweede pauze hielden beide heren hun eerste eigen leg, Aspinall deed dit met een 70-finish en Soutar deed dit met een 10-darter. In leg 11 miste Soutar een 170-finish op de bull, maar mocht terug komen nadat Aspinall 74 niet van het bord kreeg. Dankzij een 14-darter brak Soutar terug en kwam vervolgens met een 56-finish langszij; 7-7. In de laatste leg voor de pauze produceerde ‘The Asp’ een 13-darter en ging zo toch pauzeren met een voorsprong.

Soutar mist dubbels, Aspinall profiteert

De Engelsman kwam gebrand uit de pauze. Een 142-finish zorgde voor de break, waarna hij via tops de break verzilverde. Soutar miste in de leg van Aspinall vier pijlen op de dubbel voor de rebreak. Soutar was van slag en liep in leg 18 tegen een tweede break achterstand aan, Aspinall gooide een 76-finish in 12 darts voor 11-7. Soutar begon een leg later met een maximale score en kreeg wederom pijlen op de dubbel voor de rebreak; opnieuw miste de Schot. Aspinall bleef koel en wist met een 80-finish toch zijn eigen leg te houden. In de laatste leg voor de laatste pauze produceerde ‘Soots’ een 66-finish door dit keer wél 66 uit te gooien voor 12-8.

Aspinall halve finalist

Soutar kwam prima uit de laatste pauze, hij wist Aspinall meteen te breaken. Net als in leg 9 kon Soutar de breaken niet verzilveren, Aspinall brak een leg later meteen terug met een 72-finish. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. Aspinall gooide een matige leg, Soutar bleef de triples wel gooien en zorgde via dubbel 10 dat de Engelsman voor de vierde keer werd gebroken in de partij; 14-11. De Schot kreeg een leg later drie pijlen op zijn favoriete dubbel 18, maar bleek net als eerder in de wedstrijd een groot probleem te zijn. Hij miste, waardoor Aspinall met een 54-finish terugbrak en op matchpoint kwam.

In leg 27 kreeg Aspinall de eerste twee matchdarts, maar werden gemist. Soutar brak nog één keer terug, maar zag een leg later Aspinall via tops de wedstrijd met 16-12 winnen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 95,18 / 45,7%
Alan Soutar: 95,12 / 28,6%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *