Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Nathan Aspinall eerste winnaar PDC Home Tour ooit

Na 42 dagen stond vrijdagavond dan de finale van de PDC Home Tour op het programma. Jelle Klaasen verdedigde de Nederlandse eer in een top finale met Nathan Aspinall, Gary Anderson en Jonny Clayton.

Nathan Aspinall 6-3 Jelle Klaasen
Klaasen mocht de avond gaan openen met een duel tegen Nathan Aspinall. Waar het in de vorige poules erg goed liep tegen de grote namen ging het hier voor Klaasen meteen mis. Hij kwam niet verder dan een gemiddelde van 83.66 en verloor met 6-3.

Gary Anderson 6-2 Jonny Clayton
Jonny Clayton mocht worden aangewezen als dark horse, zonder echt op te vallen haalde hij toch vrij makkelijk de finale. De eindwinst leek na één wedstrijd wel al een stap te ver. Hij trof een ontketende Gary Anderson. Na drie legs stond de Schot nog op 120 gemiddeld, uiteindelijk stopte de teller op 109.19. Clayton mocht 2 legs winnen, waarvan één met een 111-finish, maar daar bleef het bij.

Jonny Clayton 6-2 Jelle Klaasen
Voor de twee verliezers van de eerste wedstrijden was het daarna meteen erop of eronder. Klaasen mocht aan de wedstrijd beginnen maar leverde meteen zijn leg in. Clayton bleef wel zijn eigen legs houden en brak in leg 7 nog een keer. Met een 17-darter maakte hij het af een zo was de droom van Klaasen om de Home Tour te winnen voorbij.

Nathan Aspinall 6-5 Jonny Clayton
Wedstrijd vier van de avond kon op voorhand wel eens de beslissende kunnen zijn. Aspinall en Anderson wisten dat ze met een zege hier alles in eigen hand hadden. Anderson leek hier zich snel van bewust en hij racede naar een 3-1 voorsprong. Aspinall moest een tandje bijzetten, en dat deed hij ook zeker. Legs in 13, 11 en 13 pijlen volgden. Anderson kon hier weer niet achterblijven en zette de stand op 4-4 met een 12-darter. Beide mannen hielden daarna hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg moest komen. Vanaf 345 gooide Aspinall 180, 133 en 32 uit in één pijl, waardoor hij deze kraker won. De gemiddeldes eindigden op 106.37 voor Aspinall, 101.15 voor Anderson.

Gary Anderson 6-3 Jelle Klaasen
Anderson had nu al zijn hoop gevestigd op Clayton. Eerst moest hij echter zelf wel winnen van Klaasen. ‘The Flying Scotsman’ kwam snel 2-0 voor, maar Klaasen herstelde zich. Vanaf 3-3 was het echter snel klaar. Anderson won drie legs en zo dus 6-3.

Nathan Aspinall 6-4 Jonny Clayton
Een overwinning was dus genoeg voor Aspinall om de eerste winnaar van de PDC Home Tour te worden. Hij kwam tegen Clayton 2-0 voor, maar daarna maakte hij het onnodig spannend. Clayton kwam met 3-2 voor, terwijl Aspinall zijn gemiddelde slechts 80 was. Met legs in 14,11 en 14 pijlen vond Aspinall toch weer een versnelling. Clayton pakte nog één leg maar daarna was het toch Aspinall die de wedstrijd en de competitie won. De eerste en hopelijk ook de laatste PDC Home Tour winnaar ooit.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *