Nathan Aspinall en Rob Cross bereiken eerste UK Open finale

Afgelopen avond werd de halve finales van de UK Open gespeeld. Gerwyn Price nam het op tegen Nathan Aspinall, terwijl Rob Cross en Michael Smith ook tegen elkaar speelden voor een plaats in de finale. Lees hier meer.

De eerste halve finale die op het programma stond was een herhaling van een tweede ronde partij van het WK tussen Gerwyn Price en Nathan Aspinall die de Engelsman won. Het begon van de halve finale was erg matig. Price miste 2 darts op de dubbel om gelijk te breaken, Aspinall hield via D2 zijn eigen leg. In de tweede leg miste Price wederom veel darts op de dubbel, waardoor Aspinall naar 2-0 brak. Met een knappe 14-darter brak Price terug naar 2-1 maar wist de stand niet op gelijke stand te zetten, met een 15-darter werd het 3-1. Met een 14-darter hield Aspinall zijn eigen leg en ging daarmee de pauze in met een 4-1 voorsprong. Aspinall kwam sterk uit de pauze want met een 90-finish voor 5-1 en een 11-darter voor 6-1 was het verschil gemaakt. Vervolgens gingen er 7 legs met de darts mee. De laatste leg voor de pauze werd gepakt door Price waardoor hij terugbrak naar 9-6. Aspinall miste 2 darts voor de rebreak, via D6 verzilverde de Welshmen de break voor 9-7. Met een prachtige 121-finish in 12 darts hield Aspinall zijn eigen leg voor 10-7, met Price op 41 na 9 darts! Met een 56-finish hield Price zijn eigen leg en kwam terug tot 10-8. Price gooide twee 180’ers en een 44-finish voor een 11-darter om terug te breaken naar 10-9. Price miste een 70-finish op de bull om er 10-10 van te maken, via D14 zorgde Aspinall voor de daverende verrassing! Hij verslaat Gerwyn Price 11-9 en gaat naar zijn eerste majorfinale!

De tweede halve finale ging tussen twee Premier League spelers, Rob Cross en Michael Smith. Cross begon erg sterk aan de partij, want hij wist Smith meteen te breaken met een 146-finish. In de tweede leg miste Smith een 68-finish voor de rebreak, met een 52-finish werd het 2-0 voor Cross. Met een knappe 120-finish brak Cross nogmaals en werd het 3-0. Met een 108-finish brak Smith terug en hield zijn eigen leg voor 3-2. Met een 19-darter en twee 14-darters kwam Cross goed uit de pauze, het werd daarmee 6-2. Met een 17-darter hield Smith zijn eigen leg voor 6-3. De laatste leg voor de pauze ging naar Smith waardoor hij terug brak naar 6-4. Met een 127-finish begon Cross wederom erg goed na de pauze, hiermee brak hij Smith naar 7-4. Met een 14-darter hield Cross zijn eigen leg en kwam daarmee op een 8-4 voorsprong. In leg 13 miste Smith 5 darts op de dubbel, Cross gooide 50 uit en maakte er 9-4 van. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee dat het 10-5 werd. In leg 16 miste Cross twee matchdarts, via een 68-finish brak ‘BullyBoy’ naar 10-6. Met een 13-darter hield Smith zijn eigen leg en zo werd het 10-7, kon het dan nog voor Smith? Het antwoord was nee, want met een 17-darter plaatste Cross zich voor de finale van de UK Open!

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning